Yamaha har presenterat ytterligare en ny nakenmodellen i MT-familjen, MT-09 Street Tracker. Här kan du läsa mer och kolla in bilder och en film som visar mer av den…

Den nya modellen ansluter till standardversionen av MT-09 och den aggressivt stukade Street Rally-versionen som visades på Kölnmässan under förra hösten.

yamaha 393643_2014_yam_mt09st_eu_mnm3_sta_006

Yamaha menar att Street Tracker är en scrambler-inspirerad motorcykel som är försedd med en rad högkvalitativa komponenter. Den är byggd särskilt för förare som söker efter en maskin som skapar mer känslor och individualitet.

Född ur en mix av influenser från den japanska fabriken har Tracker en unik matt finish på ramen och kåpdetaljer, en kort kolfiber-framskärm med aluminiumfästen, och det finns även en ny ”nummerskylt” av aluminium framtill som lär styra undan en del vind från föraren också. De nya sidokåporna är också av aluminium.

yamaha 393644_2014_yam_mt09st_eu_mnm3_sta_007

En tvåfärgad sadel, bestående av en brun överdel av läder och sidor med svart Alcantara-look. På tanken sitter ett gummiskydd för knäna att vila mot, samtidigt som fötterna vilar på de robusta och breda fotpinnarna.

tracker-1

Också unikt för den nya versionen är att den är med helt svart ram, medan 850-kubiks-trippeln också fått sig en mattsvart finish, toppade med bronsfärgade topplock. Vidare finner vi hjul i mörk-brons färg medan den inverterade framgaffeln lyser upp tillvaron med sin guldskimrande färg.

tracker-2

För dig som vill höras bättre och även få motorn att andas lite mer fritt finns ett Akrapovic avgassystem som tillbehör, som mynnar ut på den högra sidan av motorcykeln.

tracker-3

Yamaha MT-09 Street Tracker kommer att finnas tillgänglig från återförsäljare i slutet av augusti. Något pris är inte känt för oss i dagsläget.