I samband med årets World Ducati Week presenterade Ducati 2015 års Hypermotard SP, som får en ny Ducati Corse-inspirerad lackering. Modellen presenterades av inga mindre än trefaldige Superbike-världsmästaren Troy Bayliss, och 2011 års världsmästare, Carlos Checa.



2015 års Ducati Hypermotard SP har den senaste generationens 110-hästkrafter starka Testastretta 11° 821cc-motorn och en fackverksram av stålrör. SP-modellen kommer också med Race, Sport och Regn-program, som anpassar motorkaraktären så att den passar bäst för olika körförhållanden. Det finns 3 ABS-nivåer och 8 olika nivåer för antispinnsystemet.

ducatihmotard2


Hypermotard SP har komponenter för finsmakaren; en trycksatt, fullt justerbar 50mm Marzocchi upp-och-ner-vänd-framgaffel, fullt justerbar Öhlins-stötdämpare, 17-tums Marchesini 3-ekrade och smidda aluminiumfälgar som är klädda med Pirelli Diablo Supercorsa SP-däck (120/70 fram, 180/55 bak). Framskärm och motorkåpor är tillverkade av kolfiber och Ducati hävdar att motorcykeln väger 171 kilo torr.

ducatihmotard3

Nya Ducati Hypermotard SP kommer att finnas tillgänglig från och med september i år.

 

ducatihmotard4