Som namnet antyder bygger KTM 1290 Super Adventure bygger vidare på nuvarande 1190 Adventure. Den nya modellen kommer att fylla på KTM:s Street-sortiment ytterligare, där den nya motorcykel är tänkt som ett val för dem som vill ha en optimal äventyrsmaskin för lyxiga långfärder. Här kan vi visa den första officiella bilden på nyheten...

SUPER Adventure har en större motorkapacitet vilket i sin tur ger mer effekt och vridmoment. En större bränsletank innebär att det är möjligt med längre aktionssträckor innan det är dags att fylla på bensin igen; perfekt när resan är lång eller så beroendeframkallande att förare helt enkelt inte vill kliva av sadeln.

Precis som med 1190 Adventure kommer SUPER ADVENTURE vara kittad med det banbrytande stabilitetskontrollsystemet (MSC), som är utvecklat i samarbete med KTM:s tekniska partner, Bosch. ABS och antispinnsystemet är av senaste snitt för att bidra till extra motorcykelsäkerhet, och systemen har ett utbud av olika förinställningar som går att välja mellan. Dessutom kommer nya 1290 SUPER ADVENTURE med vad som sägs vara ett helt unikt elektroniskt förarassistans-system.

Mer detaljer kommer när 1290 SUPER ADVENTURE officiellt lanseras på Intermot i Köln, Tyskland, den 30 september. Fastbikes.se kommer att vara på plats och rapportera.