Under en pressvisning har MV Agusta presenterat den exklusiva landsvägsmodellen F4 RR SBK 2015, som uppges erbjuda 210 hästkrafter och en vikt på bara 175 kg.

Bilder på nya F4 SBK tagna vid presentationen cirkulerar på nätet, inklusive denna, från vår italienska samarbetspartner Motoblog.it.

På bilden syns specifikationerna för kundversionen av en ny F4 som det ska tävlas med i Superbike nästa år. 2015-årsmodellen uppges väga 8% lägre än nuvarande F4 RR, vilket tyder på att 175 kg är motorcykelns torrvikt.

Med 210hk - 9hk mer än nuvarande F4 RR - som ger ett effekt-vikt-förhållande effekt på 1.2hk/kg, vilket är en av de främsta hos alla tillgängliga produktionsmotorcyklar. Som en jämförelse gör 2015 års BMW S1000RR anspråk på 199 hk och väger 204kg fulltankad.

Enligt Motoblog har F4 SBK fått nytt topplock, vevaxel och kamaxlar, lättare kolvar och vevstakar av titan. Fjädringen kommer från Öhlins och avgassystemet från Termignoni.

Basversionen av modellen har redan fått massor av kolfiber och magnesiumdelar men mer finns att tillgå, tillsammans med ett avgassystem helt i titan, i ett "racing-kit".

Den italienska prislappen är satt till €40,000, vilket är gränsen enligt WSB-regler, och modellen kommer endast att tillverkas i begränsad upplaga.

Nästa vecka kommer Fastbikes.se vara på plats och rapportera då modellen premiärvisas på EICMA i italien.