Brittiska bil- och motorcykeltillverkaren Ariel har presenterat R-upplagan av dess Honda VFR1200F-drivna nakenmodell Ace, där motorn trimmats för att erbjuda 201 hästkrafter på topp, istället för standardversionens 173 hästkrafter.

Ariel har tagit hjälp av Mark Woodage hos trimningsspecialisterna MJW för att öka vridmomentet hos den 1237-kubikcentimeter stora V4:an från 131 till 143 Newtonmeter. Mark Woodage arbetar för närvarande i MotoGP som teknisk chef för Honda SIC Moto3 Racing Team.

Ace R har en aluminiumram medan kåporna är tillverkade i kolfiber. Ariel säger att det är den senaste och lättaste versionen av ramen, som även ska erbjuda skarpare styrning. Modellen är dessutom förädlad med Öhlins framgaffel med uppgraderade fjädrar för "mer exakt hantering" medan stötdämparen också kommer från Öhlins. Den har också fem-ekrade kolfibelhjul, som uppges vara hälften så tunga som hjulen hos standardversionen av Ariel Ace.

Tillverkaren uppger att endast 10 exemplar av Ariel Ace R kommer att tillverkas, och kommer att dyka upp på gatorna under våren 2017, till ett pris på omkring 600.000 kronor.