Under titeln "Sinfonia Italiana", "Ducati World Première 2018" gavs pressen och tusentals ivriga fans en förhandsgranskning av 2018 års motorcykelnyheter från Ducati, som kommer att visas på EICMA 2017 från 7 till 12 november vid Milano-Rho-mässan i Italien.

Den första nya motorcykeln av 2018 års modell som avslöjades var Ducati Scrambler 1100. Scrambler 1100 kommer också i en speciell version som inspirerar från custom-världen och en sportversion. På scenen var också Scrambler Mach2, Desert Sled med en aldrig tidigare sett svart design och nya Street Classic.

Kvällen fortsatte med 959 Panigale Corse, som upprätthåller traditionen med Ducatis tvåcylindriga sportcyklar. Karaktäriserad av nya, exklusiva komponenter och en iögonfallande design, kördes den här motorcykeln upp på scenen av SBK-föraren Chaz Davies, som anlände till Milano direkt från Doha i Qatar, där han just avslutat finalrundan i SBK-världsmästerskapet som tvåa i racet och mästerskapet.

En annan ny 2018-motorcykel som presenterades under Ducatis världspremiär var Multistrada 1260, med den nya Ducati 1262cm3 Testastretta DVT-motorn (Desmodromic Variable Timing), som också har en ny chassisuppsättning, modernare elektronik och en ny stil som inkluderar ”sidovingar” och sportigare hjul. Ducatis "multibike" finns i flera versioner: S-versionen erbjuder semi-aktiv fjädring och SD|Air - vilket maximerar säkerheten tack vare integration med en airbag-utrustad jacka - medan Pikes Peak, den sportigaste Multistrada-versionen, har mekanisk Öhlins-fjädring och smidda aluminiumhjul.

Under kvällen presenterade Claudio Domenicali också Multistrada 1200 Enduro Pro, som spelar en nyckelroll i 2018 års DRE (Ducati Riding Experience) offroad-kurser, XDiavel, introducerad av prisbelönta kocken Massimo Bottura i ett speciellt videomeddelande och Monster 821.

Den obestridda stjärnan under 2018 års Ducati-premiär var S-versionen av nya Panigale V4, som är närmare att vara en MotoGP-prototyp än någonsin tidigare. Hojen dök upp på scenen med den begåvade testföraren Michele Pirro bakom styret. Det här är den första massproducerade Ducati-motorcykeln med en 4-cylindrig motor som härstammar direkt från Desmosedici GP.

Den nya Ducati supersport-familjen är ett koncentrat av teknik, stil och prestanda. Innehåller ett nytt kapitel i företagets historia, det innehåller också den exklusiva, begränsade upplagan, individuellt numrerad Panigale V4 Speciale.

Panigale V4 Speciale - med specialdekor, titanavgassystem och aluminiumkomponenter - kördes upp på scenen av ingen annan än testförararen och Ducati-ambassadören Casey Stoner, den perfekta finalen på evenemanget.