Dags för nordiska kvalet för GS Trophy 2020

Under helgen äger det nordiska kvalet för BMW Motorrad Int. GS Trophy 2020 rum på Lidköpings Motorstadion. Nu ska tre medlemmar utses, som ska representera norden under internationella GS Trophy i Nya Zeeland år 2020. Även du som inte är med och tävlar är välkommen att komma och följa uttagningen på plats. Entrén är gratis, och för dig som är fikasugen är cafét öppet.

 Under lördagen inleds det nordiska kvalet, där samtliga anmälda kval-förare kommer att möta 12 tuffa utmaningar, bakom styret på sin egen BMW GS-motorcykel. Det är moment som ställer krav på stor motorcykelkontroll, där det handlar mer om att köra välbalanserat än så fort som det bara är möjligt. 

Under söndagens final kommer de tre GS-förare slutligen utses, vilka ska representera det nordiska laget i internationella GS Trophy, som äger rum i Nya Zeeland under början av år 2020. 

Även du som inte är med och tävlar är välkommen att komma och följa uttagningen på plats, som inleds klockan 09.00-17.00 under lördagen 29 juni, med final under söndagen 30 juni, klockan 10.00-12.00.

För dig som är fikasugen kommer cafét hålla öppet under lördagen och söndagen.

LÄNK: Hitta till Lidköpings Motorstadion

Mer om BMW Motorrad Int. GS Trophy 2020

BMW Motorrad International GS Trophy är ett event där noggrant utvalda lag, bestående av GS-ägare från hela världen, får möjlighet att visa sina körfärdigheter, kämpar- och laganda. Under det nästan veckolånga motorcykeläventyret, fyllt med utmaningar, är BMW Motorrad International GS Trophy det ultimata äventyret för GS-förare från hela världen.

Evenemanget arrangerades första gången 2008 i Tunisien och har sedan dess organiserats i Södra Afrika, Patagonien, Kanada, Thailand och Mongoliet. GS Trophy är inte en hastighetstävling. Det är en skicklighet- och uthållighetsutmaning som testar laganda, fysik, envishet och sist men inte minst förmågan att köra motorcykel i alla typer av terräng. De olika momenten utsätter deltagarna för ett antal fysiskt och psykiskt krävande utmaningar – och beskrivs ofta av deltagarna som deras livs största äventyr.

GS Trophy-finalen kommer att äga rum under början av 2020 i Nya Zeeland.