Efter en tid med mer eller mindre totalstopp hos Europas motorcykeltillverkare, till följd av Corona-epidemin, har produktionen dragit igång igen. BMW, Triumph, KTM, Husqvarna och GasGas har varit igång sedan ett antal dagar, och nu har även produktionen dragit igång igen hos Ducati, MV Agusta, och Piaggio-koncernens fabriker för bland annat Vespa, Moto Guzzi och Aprilia.

I Italien har ett begränsat anställda kallats tillbaka till sina arbetsplatser. Bland annat hos Ducati kommer inledningsvis minsta möjliga personalstyrka som krävs för att genomföra produktions- och forskningsverksamhet vara på plats i fabriken, och att bära ansiktsmask är obligatoriskt för samtlig personal. 

Ducatis VD, Claudio Domenicali: "Det är absolut nödvändigt att strikt följa säkerhetsförfaranden. Viruset har inte försvunnit. Det kommer att bli ett extremt svårt år men att starta igen är i alla fall en början; vi har många beställningar av Streetfighter V4, Multistrada GT och Panigale V2. Motorcykeln är ett perfekt fordon för "fas två": inga parkeringsproblem och distans garanterad; säkert och roligt på samma gång."