En av Sveriges främsta motorcykel-personligheter, Lennart ”Lelle” Westin, har kört vidare. Sommaren 1958 grundade han Lelles MC. Resten är en framgångssaga utan dess like i svensk motorcykelbransch. Lelle blev 82 år.

Redan vid unga år började den äventyrslystne Lelle busa runt i Uppsala på en 98-kubikare. Sedan var det kört. Han hade fått blodad tand, och vid sidan av motorcykelracing och egen motorcykeltillverkning grundade han Lelles MC. Nu, över 60 år senare, är Lelles MC en av Sveriges största MC-butiker, med ett enormt utbud av allt som hör motorcykelkörningen till. Lelle var även en av personerna bakom populära Lelleträffen på Gotland, som under mer än 30 år lockat tusentals hojåkare till ön.

 ”Det finns såna som lägger av efter 65, de klarar jag inte av. Jag kommer att köra på för fullt till den dag jag smäller av.”

LENNART WESTIN (Intervju i Hela Gotland)


I slutet av oktober 2012, i samband med butikens höst-REA, sköts Lelle av en rånare utanför sitt hem i Sunnersta, Uppsala. I tumultet som uppstod träffades Lelle av två skott, varav ett i bröstet, men klarade sig mirakulöst med livet i behåll. Rånarens byte – en påse lösgodis.

Lelle var en handlingskraftig person som inte var sen att hänga med när det nalkades äventyr och andra roligheter, inte sällan bakom styret på en motorcykel. Och trots att han var en bit över 80 år var han fortfarande livsglad och till synes fylld av energi när undertecknad senast träffade honom i butiken. 

Tack Lelle för allt du gjort för Sveriges MC-bransch och motorcyklister. Du var en sann motorcyklist, grym entreprenör och stor inspirationskälla!