Svedea instiftade Mc-stipendiet för tolv år sedan för att bidra till återväxten av nya hojentusiaster. Fredagen den 26 januari öppnade ansökningsperioden för 2024 med chansen för sex personer att få 20 000 kronor till ett mc-körkort.

Att köra motorcykel är en upplevelse som kombinerar frihet, äventyr och en unik samhörighet med vägen och andra hojåkare. Passionen för mc är något Svedea vill dela med fler och hoppas få många ansökningar till Mc-stipendiet.

– Den här känslan på två hjul – med motorns ljud och kraften som tar dig fram på kurviga vägar är svår att förmedla – den måste upplevas. Vi är vet att det finns tusentals hojsugna människor där ute, men som saknar ekonomisk möjlighet att ta mc-kort. Det är dem vi vill nå med Mc-stipendiet, säger Stefan Karlsson, affärsansvarig för mc på Svedea.

Alla är välkomna att söka!

Man behöver inte vara kund hos Svedea för att söka Mc-stipendiet. Däremot ska man ha fyllt 20 år och haft körkort för bil i minst två år.

– Vi vet att det finns ett stort intresse för Mc-stipendiet. Förra året hade vi över 3 000 sökande, vilket var nytt rekord! Folk brukar till och med höra av sig och fråga när vi öppnar för nya ansökande. Vi är stolta över att bidra till hojintresset i landet och hoppas slå nytt rekord i antal sökanden 2024, avslutar Stefan Karlsson.

Fakta Mc-stipendiet 2024

  • Mc-stipendiet vänder sig till alla som är över 20 år
  • Sökande ska ha haft svenskt bilkörkort i minst två år
  • Ansökningsperiod 26 januari till 29 februari 2024
  • Omfattar körkortsbidrag upp till 20 000 kronor (trafikskola, körlektioner, prov m.m.)
  • Svedeas jury utser 6 stipendiater.
  • Ansökan, mer information och villkor finns på Svedea.se/mc-stipendiet.