Ducati har lanserat sin nya konfigurator, ett banbrytande projekt, skapat i samarbete med MHP, som omdefinierar sättet på vilket entusiaster interagerar med motorcyklar och anpassar dem, vilket ger dem möjlighet att börja leva Ducati-drömmen redan innan de rör vid motorcykeln i verkligeheten.

Konfiguratorn tillhandahåller över 400 original Ducati Performance-tillbehör, som kan monteras på de virtuella motorcyklarna i realtid. Användare kan experimentera med olika kombinationer, anpassa motorcykeln efter deras preferenser och behov. När konfigurationen är klar kommer varje entusiast att kunna skicka sin personligt anpassade Ducati direkt till sin utvalda Ducati-återförsäljare och få en offert. Dessutom finns möjlighet att virtuellt "fotografera" den i Full-HD för att lagra bilden på dator eller smartphone.

Den nya konfiguratorn låter dig beundra den utvalda cykeln på ikoniska platser för Ducati och Made in Italy, som Piazza Maggiore, i hjärtat av Bologna, avslutningen rakt av Mugello International Circuit och terrängparadiset på Sardinien. En uppslukande upplevelse som en riktig promenad, i 4K-upplösning, som i den digitala världen förutser de oförglömliga känslor som alla Ducati-cyklar vet hur de ska förmedla när de cyklar.

Varje miljö fotograferades först i 360° och förvandlades sedan till en realistisk 3D-bakgrund genom digitala renderingar av specialiserade konstnärer.

Det är möjligt att välja två ögonblick på dagen, mellan dagtid och solnedgång, och på så sätt framhäva ljusklustren (DRL på dagen, halvljusen på natten) och instrumenteringen.

De nya funktionerna är tillgängliga på alla modeller i 2024 års Ducati-sortiment.
Du kan kolla in Ducati Configurator och alla dess nya funktioner på https://configurator.ducati.com