Nu lanserar Bridgestone Europe sin nya webbplats för motorcykeldäck - med ett nytt och användarvänligt upplägg. 

Denna nya och flerspråkiga webbplats - http://moto.bridgestone.eu - finns för närvarande på engelska, franska, tyska, italienska och spanska.

För att ge den mest relevanta informationen måste motorcyklister först identifiera hur de använder sin motorcykel. Webbplatsen innehåll anpassas sedan efter denna profil, eller av andra kriterier som valts av besökaren.

Innan Bridgestone började att utveckla webbplatsen gjordes konsumentundersökningar och man bad motorcyklister i de fem största europeiska marknaderna att ge sin syn på vad de förväntade sig av webbplatsen. Deras svar var tydligt: "relevant produktinformation" och "ett minimum av olika jippon." Undersökningen har också identifierat sju olika typer av mc, med tonvikt på "körstilar", från tävlingsförare till scooter-pendlare.

Efter att motorcyklisten har valt sin "körstil" på webbplatsen levereras klart och enkelt skräddarsydd information med utgångspunkt av profilen. Webbplatsens innehåll är organiserat kring tre huvudområden: MOTORCYKELDÄCK (däcksortiment, motorcykeltyp, dimension), KUNSKAP (däckrecensioner, nyheter och råd) och en ÅTERFÖRSÄLJARE applikation, samtliga är utvecklade i ett enkelt och vardagligt språk med smidig navigering. Utöver körstil ger Bridgestone också motorcyklister möjligheten att hitta däck efter dimension, däcksortiment, däcknamn eller genom att välja den motorcykel eller scooter de kör.