Claudio Domenicali, för närvarande chef och medlem i styrelsen för Ducati, har utsetts som efterträdare till företagets VD, Gabriele Del Torchio, som kommer att lämna bolaget för att ta upp nya yrkesmässiga utmaningar.

-Jag ser tillbaka på sex intensiva, spännande och framgångsrika år. Det har varit en intensiv upplevelse som kommer att förbli ett oförglömligt minne. Jag lämnar Ducati med vetskapen om att jag har hjälpt till att placera företaget på en bana av tillväxt och styrka, säger Gabriele Del Torchio i sitt avskedstal till företaget.

Ducatis nya VD, Claudio Domenicali, kom till Ducati som projektledare år 1991. Han hade då tidigare studerat maskinteknik vid Università degli Studi di Bologna. Efter att ha passerat genom olika chefsbefattningar, blev han befordrad till VD för Ducati Corse 1999. År 2005 tog han över som R&D-chef och år 2009 utsågs han till General Manager för " Operations and Product Development". Under 2012 bekräftades han som en medlem av det nybildade styrelsen efter försäljningen av Ducati Motor Holding till AUDI AG.

-Domenicali kan Ducati och motorcykelmarknaden bättre än någon annan. Han förkroppsligar kontinuitet och Ducatis värderingar på ett exceptionellt sätt, kommenterar Audis VD Rupert Stadler.