På lördag är det säsongpremiär i SHL för Örebro Hockey. I år har laget och framförallt spelaren Emil Kåberg extra support av KTM Scandinavia.

-Att vi går in och sponsrar Örebro Hockey känns som ett givet val. Sporten har starkt fäste i staden och det är vår hemmaklubb meddelar Anders Sarbäcken, VD KTM Scandinavia.

Det har gått 34 år sen sist och i morgon är det alltså dags igen för premiär i SHL. Det kommer bli en spännande och händelserik säsong dels för Örebro Hockey som lag men också för forwarden Emil Kåberg som kommer att få extra support av KTM.

-Valet att supporta Kåberg var enkelt. Han är en skön kille som gillar motorsport, motocross och han är en bra profil för oss, säger Anders Sarbäcken.

När vi ringer upp Kåberg för att få en statusrapport är det en laddad spelare som svarar.

-Status är bra, det är fullt ös! Det har varit en jäkligt härlig sommar med bra träning men det är riktigt skönt att det drar ihop sig till säsongspremiär meddelar Kåberg.

Gällande supporten från KTM verkar det var ett högst uppskattat besked.

-Jag körde själv motocross när jag var yngre. Nu är det dock inte optimalt att köra motocross parallellt med hockeyn. Risken att skada sig sätter tyvärr stopp för de planerna. Men jag har faktiskt både en motocross och en landsvägshoj hemma i garaget så det brukar bli några repor med dem när vi inte är mitt uppe hockeysäsongen avslutar Kåberg.