MC mässan 2014, som i år går av stapeln i Göteborg i slutet av januari, närmar sig och förväntningarna på årets mässa är höga. En stor del av marknadens motorcykelleverantörer finns på plats och däribland KTM, som här berättar mer om vad som är på gång…

Mellan den 23- 26 januari hittar du KTM i hall B plats B02:42 där du bland annat kommer kunna spana in de senaste motorcykelnyheterna, kläder, tillbehör och delta i tävlingar med fina priser.

-Årets största ”snackis”, KTM 1290 Super Duke R, kommer givetvis att finnas på plats och spås bli ett av de största dragplåstren, meddelar Anna Quist, marknadsansvarig för KTM Scandinavia.

KTM 1290 Super Duke R har sedan den första gången visades som en prototyp hösten 2012 varit ett hett samtalsämne i motorcykelvärlden. Den har sitt ursprung från KTM 990 Super Duke och är en enastående motorcykel vars tekniska data talar sitt tydliga språk. Med 180 hästkrafter, 144 Newtonmeter, en torrvikt på 189 kilo och 1300 cc är det lätt att förstå varför den går under benämningen ”The Beast”, men prestandan i kombination med de elektroniska hjälpmedlen såsom ABS och elektronisk gaskontroll gör att ”The Beast” är ett lätthanterligt vilddjur.

LÄS PROVKÖRNINGEN AV KTM 1290 SUPER DUKE R HÄR

KOLLA IN FILMEN FRÅN PROVKÖRNINGEN AV 1290 SUPER DUKE R HÄR

- Utvecklingsavdelningen i Österrike har lyckats skapa en extrem motorcykel! Man har tagit generna från KTM 990 Super Duke och skapa något ännu värre, något ännu bättre, meddelar Anders Sarbäcken, VD KTM Scandinavia.

Andra nyheter hos KTM är RC 125 och RC 390, två tuffa nykomlingar där man inspirerats av och dragit nytta av erfarenheterna från Moto3. Att KTM RC 390 dessutom går att få i en A2 körkortbehörighet gör det till en lämplig instegshoj för alla sporthojsfrälsta.

Inför 2014 har man även uppdaterad några av de redan befintliga medlemmarna i KTM familjen. Den största nyheten heter MSC och sitter på förra årets succé KTM 1190 Adventure som nu klassas som en av världens säkraste motorcykel. I ett exklusivt samarbete har BOSCH och KTM tagit fram världens första aktiva ABS säkerhetssystem- som även fungerar i kurvor.

KTM 690 SMC-R har försetts med ABS och ny design. KTM 390 Duke kommer i ny färg, svart. och KTM 690 Enduro R har bland annat fått en ny design och även den har utrustats med ABS.

Utöver motorcyklar kommer besökaren även att kunna spana in Power Parts och Power Wear vilket är ett måste för alla inbitna KTM-fans. Det kommer även att arrangeras

tävlingar med fina priser, så ett besök i KTM-montern bjuder garanterat på action!

Fastbikes.se kommer vara på plats på mässan och rapportera…