Under säsongen 2012 körde SMC-medlemmen Tommy Jensen omkull med sin motorcykel och krävde Trafikverket på de 6000 kronor han fick betala i självrisk till försäkringsbolaget. Efter två avslag från Trafikverket lämnades en skadeståndsansökan in i Tingsrätten med SMC:s Maria Nordqvist som ombud, vilket gav positiv utdelning…

Falu Tingsrätt beslutade att ge Tommy rätt till skadestånd och ränta vilket ska ersättas av Trafikverket.

SMC är givetvis nöjda med beslutet och hoppas att fler MC-förare får rätt i de fall då entreprenören uppenbart inte gjort sitt jobb vilket leder till olyckor. Vis av tidigare erfarenhet visste Maria Nordqvist att det i regel brukar vara stört omöjligt att få rätt mot Trafikverkets jurister. I det här fallet blev däremot utfallet till SMC och Tommy Jensens fördel, något som kan komma att göra en stor skillnad vid liknande fall i framtiden.

-Jag blev riktigt upprymd när jag läste domen och ser att Tommys och MC-förarnas vittnesmål vägde tyngre än entreprenörerna som ändrade sin berättelse. Den sista versionen de lämnade var att de satte upp tre varningsskyltar, men plockade ner sex stycken, kommenterar Maria på SMC:s officiella webbsida.

LÄNK TILL SMC:S ARTIKEL OM NYHETEN

 

LÄNK TILL DOMSLUTET (PDF)