2017 års Husqvarna FS 450 ser ut att bli den mest avancerade serietillverkade supermoto-maskinen på marknaden. Inför 2017 års säsong har FS450 uppgraderas med luft-framgaffel, antispinnsystem, och en del andra trevliga förbättringar.

En av de stora nyheterna för 2017 års Husqvarna FS 450 är nya WP AER 48 framgaffeln, som uppges erbjuda progressiva och konsekventa dämpningsegenskaper, och dessutom vara 1,66 kg (!) lättare än sin föregångare.

Den nya framgaffeln erbjuder även oöverträffad lättillgänglighet för justering, där den nödvändiga luftpumpen ingår som standard. CNC-bearbetade gaffelkronor tillåta gaffelbenen att flexa en aning under belastning. För 2017 har den övre gaffelkronan fått en ny design för att perfekt matcha egenskaperna hos den nya framgaffeln. En ny uppsättning av aluminiummotorfästen förbättrar ytterligare fjädringens funktionalitet samtidigt som det minskar vikten.

FS 450 har  även en ny styrmonterad omställare för olika motorprogram, som gör det möjligt för föraren att ändra motorns egenskaper sekundsnabbt. Optimerad för enkel hantering, gör den nya omkopplaren att du kan du välja mellan två olika motorprogram och även aktivera ”launch control” för maximal acceleration vid varje start. 2017 års FS 450 introducerar även ett revolutionerande antisladdsystem, som också kan aktiveras eller stängas av via den nya omkopplaren. Genom att analysera en rad parametrar kan systemet justera mängden effekt som levereras till bakhjulet för att säkerställa maximal dragkraft under alla förhållanden.

Trogen märkets svenska rötter har motorcykeln en minimalistisk men slående design. Lägg här till sadeln med ett överdrag som tillsammans ska erbjuda överlägsen kontroll och komfort, där ergonomin ska lägga grunden för att föraren ska kunna prestera på högsta nivå under längre tidsperioder.

LÄNK: Mer information om Husqvarna FS450 – 2017 här…