Cardo Systems bygger broar med en ny uppdatering som ger Cardo-användare friheten att ansluta sömlöst till Bluetooth-kommunikationsenheter från andra tillverkare.

Cardo Systems, världsledande inom trådlösa kommunikationssystem för motorcyklister, introducerade idag en ny mjukvaruuppdatering som kommer att ge deras Bluetooth-användare både bredare och bättre anslutning för framtiden.  Nu uppges det vara lika enkelt och smidigt att ansluta till en Bluetooth-enhet som inte kommer från Cardo som att ansluta till en annan Cardo-kommunikationsenhet.

Inspirerad av lanseringen av Open Bluetooth Intercom (OBi) genomförde Cardo en oberoende internationell studie* som visade att konsumenter vill ha en enkel och intuitiv process för att kommunicera med andra förare som använder en kommunikations-enhet från annat kommunikationsmärke. 

Med en enkel Over-The-Air-programvaruuppdatering för alla tillämpliga Cardo-enheter 2023 (exklusive PACKTALK SLIM), från toppmoderna PACKTALK EDGE till Spirit, ger den nya uppdateringen enkel anslutning via Bluetooth till moderna generationens enheter från Sena, Midland och Uclear. Alla användare kommer nu att ha samma upplevelse som om de använde samma kommunikationsmärke, utan besväret med att para ihop främmande enheter och utan att uppleva frustrationer som att förlora telefonanslutningen eller offra möjligheten att ta emot telefonsamtal eller navigationsinformation. Den enda funktionen som inte stöds i den senaste uppdateringen är musikdelning, precis som den inte stöds mellan två olika Cardo-produktgenerationer.

Cardo-användare kan enkelt ladda ner den senaste programvaruversionen från Cardo Connect-appen, Over-The-Air och utan kabel, för att aktivera funktionaliteten. Du behöver inte trycka på någon speciell tangentkombination för att para ihop enheterna.  När nya versioner och uppdateringar blir tillgängliga visas automatiskt ett popup-fönster i din Cardo Connect-app.

*Kommunikationsundersökningen genomfördes i april 2023 med 2400 respondenter.