Shoei lanserar flip up-hjälm med solvisir

Nu kommer Shoei Neotec, en öppningsbar motorcykelhjälm där man tack vare nytänkande teknik infogat ett infällningsbart solvisir.

Öppningsbara mc-hjälmar med inbyggt solvisir har funnits länge, men aldrig tidigare från Shoei. Problemet med att säkerheten sänks när det det absorberande skyddsmaterialet i hjälmen måste stå tillbaka fär att ge plats för ett infällt solvisir har hittills inneburit att den japanska hjälmtillverkaren inte ansett sig kunna sätta en sådan modell på marknaden. Nu blir det dock ändring på det, Shoei har utvecklat Neotec, en öppningsbar hjälm med infällt solvisir som tack vare nytänkande design ändå uppges klara deras högt ställda säkerhetskrav.

Istället för att ta bort stötabsorberande material från hjälmens pannparti har Shoei skapat ett extra utrymme innanför det yttre skalet där solvisiret fälls in.

Utöver solvisiret har Neotec en rad fina funktioner:

- Aerodynamisk design minimerar vindbruset ytterligare.

- Helt urtagbart och tvättbart innerfoder.

- Tre olika skalstorlekar ger god passform oavsett huvudstorlek.

- Spännesmekanism i rostfritt stål = ingen sänkt säkerhet pga plastdetaljer.

- Nyutvecklad ventilation som uppges vara 276 % mer effektiv än hos föregångsmodellen Multitec.

- Förberedd för interkomsystem.

- Reglagen för solvisiret och för att öppna fronten på hjälmen är anpassade för att enkelt kunna hanteras med handskar på.

Shoei Neotec kommer att kosta ca 5695:- och premiärvisas på mc-mässan i Göteborg nästa vecka, för att sedan dyka upp i den svenska mc-handeln under april 2012.