Första skoter-däcket med tvådelad gummiblandning

Michelin Power Pure SC tar inspiration från sportmotorcyklar och är enligt Michelin världens första skoterdäck med olika gummiblandning i mitten och på sidorna av däcket. Detta sägs ge ökad säkerhet, längre livslängd och större körglädje för skoterförarna.

– Nu blir det ännu roligare och säkrare att köra skoter.Michelin lanserar nu världens första scooterdäck med tvådelad gummiblandning – hårdare på mitten och mjukare på sidorna, säger Anders Svensson, Nordisk marknadschef för 2 hjul på Michelin.

På bara sex år har antalet skotrar i Europa ökat med 73 procent. Åtta av tio skoterförare använder sin skoter dagligen, och tre av tio kör också motorcykel. Skoterförarna efterfrågar både säkerhet, lång livslängd, bra grepp och en skön körupplevelse. – Skotrar körs mycket och de används både för nytta och nöje, därför kräver skoterföraren både hållbarhet, säkerhet och körglädje, säger Anders Svensson.

Slitbanan på det nya Michelin Power Pure SC scooter-däcket är indelat i två olika zoner, varje del med sin specifika uppgift och med olika gummiblandning.

Den mittersta delen av däcket är framtaget med en hårdare gummiblandning och är mönsterfri. Detta gör att det finns maximalt med gummi i det partiet som är mest i kontakt med vägbanan och detta ska även ge en förbättrad livslängd. Den hårdare gummiblandningen gska också göra att däcket mer responsivt då mönstret är styvare.

Däckets skuldra är tillverkat med en mjukare gummiblandning som ska förbättra greppet och därmed säkerheten när skotern lutar i kurvorna. Mönstret på Michelins nya skoter-däck är inspirerat av Michelins "fountain"-mönster som används på racing-regndäcken vilket ska förbättrar körglädjen ytterligare och erbjuda mer sportiga egenskaper. Michelin menar att Power Pure SC ger ett bättre grepp i alla förhållanden oavsett om underlaget är fuktigt, vått eller halt.

Skoterdäcket är tillgängligt redan nu i en rad olika dimensioner för fälgdiameter 12 – 15 tum.