Testprogram på 1,2 miljoner kilometer inför lanseringen av Dunlop RoadSmart III

Dunlop Europa har nu slutfört testnings- och utvecklingsprogrammet för det senaste Sport Touring-däcket – RoadSmart III, med särskilt fokus på vägarna uppe i norra Europa.

Nya RoadSmart III är designat, utvecklat och tillverkat på samma innovationscenter som de TT-däck som vann 2015 års lopp på Isle of Man. Det har nu godkänts för produktion efter det mest intensiva och rigorösa testprogrammet i Dunlop Europas historia.

RoadSmart III har designats med särskild hänsyn till behoven hos förare och vägarnas kondition i Europa. För att uppnå ett högeffektivt däck har ingenjörerna på Dunlop genomfört ett 31 månader långt testnings- och utvecklingsprogram som omfattar otroliga 1 200 000 kilometers utvärdering.

Andy Marfleet, marknadschef på Dunlop Europe Moto, förklarar testprogrammets omfattning: ”För att uppnå vårt mål, som var att ta fram ett enastående däck i sin kategori för europeiska förare, utvärderade vi över 200 olika alternativ för däckblandning och konstruktion. Under en period på 31 månader fokuserade vårt intensiva testprogram på nya material, slitbanekoncept och avancerad utveckling av nya blandningar för att uppnå däckets slutliga specifikation.”

Det distinkta slitbanemönstret är det första mönstret från Dunlop Europe Moto som har utformats av Dunlop Europas avancerade designstudio. Det har en slitstark blandning och unik iGT-teknik (Interconnecting Groove Tread), vilket är första gången för varumärket.

-RoadSmart III ser annorlunda ut och fungerar annorlunda. iGT-tekniken har utformats för ökad prestanda på vått väglag, vilket är en viktig aspekt för de europeiska förarna, i synnerhet i norra Europa. Den innovativa slitbanedesignen ger också bättre hållbarhet och jämnt slitage under däckets livscykel. Med dessa teknologier uppnår vi vårt mål att erbjuda däck som håller längre. Däcket har nu godkänts för produktion och vi kommer att ge mer teknisk information i början av 2016. ” tillägger Andy.

Dunlop RoadSmart III börjar säljas i januari 2016. Sortimentet innehåller 18 storlekar och specifikationer som täcker allt från kraftfulla GT-motorcyklar till den senaste generationens medelstora twinnar.