Historisk afton

Igår kväll var det en historisk afton på Ekvallens idrottsplats vid Gustavsberg på Värmdö. Och en oerhört trevlig sådan. Då kördes isracing för första gången någonsin på arenan. Över 2000 personer trängdes på läktarna och fler stod och njöt runt banan. fastbikes.se var på plats och minglade och knäppte lite bilder.

Det var faktiskt lite julstämning i luften då stora vita snöflingor dalade ner och banan var upplyst med gul belysning. Kvällen inleddes med att jag fick mig en trevlig pratstund med Per-Olof "Posa" Serenius. Därefter tog jag mig ett snack med den glade Joakim Söderström, som dagen till ära hade lånat ut sin maskin och med glimten i ögat passade på att kalla sig själv teamchef.

Det rådde en härlig och kamratlig stämning i såväl depå som bland åskådarna. Efter lite uppvisning, sparkrace och förarpresentation drog så första kvalet igång. Och sicken kväll det blev...

 

-Jag kan inte påminna mig att det har varit så många på ett SM-kval någongång, säger Tord Lundgren, isracinghistoriker.


Förarna var nöjda
med banan och publiken gillade arrangemanget som inleddes med isgala där ett av inslagen var en sparkstöttingsstafett mellan Gustavsbergs bandy, speedwaylaget med Getingarnas Freddie Eriksson, Jocke Mårtensson, Jocke Söderström som är Getingarnas nye lagledare samt Robert Hendersson, Smederna ungdom, Värmdöprofilerna och politikerlaget.


- Mycket roligt med isracing på Ekvallen, sa kommunstyrelsens ordförande Lars-Erik Alversjö i sitt välkomstanförande. Jag hoppas att det från och med nu är en tradition!

 

Torleif Burman från Arjeplog vann Kvalet, och den 28 mars kommer han och åtta andra förare mötas i SM-finalen på Studenternas IP i Uppsala.

 

RESULTAT

 

Klicka här för att lyssna på Sveriges Radios rapport från Ekvallens IP

Se bilderna från isracingen på Ekvallens IP
{morfeo 35}