Under helgen arrangerade Kawasaki årets "Kawasaki Challenge" vid Norrköpings Motorstadion. Jörgen "Gson" Gustafsson var på plats och bevakade och bidrog med sin gedigna kunskap. Här kan du läsa mer och kolla in bilder från det gröna eventet.

Jag anlände till Norrköping under fredag kvällen och möttes av Kawasakis Joakim Karlsson, Johan Lyckman, Rickard Tjerneus och Helena Thulin. Det hela inleddes med anmälan och inskrivning på Norrköpings motrostadion. Där möttes jag av förväntansfulla 65- och 85-åkare, som sprang och cyklade runt i Kawasaki-mössor och kepsar

Lördagen bjöd på träningsläger och test av Kawasakis 2012 modeller. Tränarna var Stefan DaSilva, Peter Grönros och Richard Sandberg, sedan fanns jag där för att bidra med lite tips och råd med fokus på enduro.

Under lördagens förmiddag hjälpte Kawasaki till med injustering av hojarna. Exempelvis mättes fjädringen och anpassades efter respektive förare.

Dom stora hojarna började med träning på stora banan där de hade Stefan och Peter till hjälp. Samtidigt fick 65- och 85-förarna hjälp av Richard Sandberg på lilla banan medan Jörgen tog med dom ut i skogen på en endurosväng. På eftermiddagen så var det provkörning för de äldre förarna. 65 och 85-förarna fick fortsatt hjälp av Stefan och Peter.

Efter en lång dag av träning så hade Kawasaki ordnat en välsmakande grillfest för delatagarna...

Under söndagen kördes en tävling, Kawasaki Challenge, med ett fint prisbord som skulle delas ut under eftermiddagen. Samtliga deltagare i tävlingen var även med i en utlottning av 10 st prischeckar, som kan nyttjas i valfri aktoriserad Kawasaki handlare.

{yoogallery src=[images/stories/2011/September/23/Kawasakichallenge2011] width=[220]}


 

gson-1Om Jörgen "G:son" Gustafsson

Jörgen Gustavsson kallas även G:son. När Jörgen Gustavsson var tre år gammal byggde hans far en motorcykel åt honom. Snart var Jörgen en hängiven motorcyklist. Under åren 1983-1993 tävlade Jörgen i motocross-VM. 1984 blev han svensk mästare i 125-klassen i motocross. 1986 blev han sexa på sin 250 i junior-VM. År 1991 körde Jörgen hem en silverplats i svenska 500-klassen. Vidare har Jörgen vunnit NM och ett stort antal andra motocrosstävlingar under årens lopp.

Till råga på allt är Jörgen en jäkel på hojar utan motorer. På meritlistan noterar vi att han är nordisk mästare och tvåfaldig svensk mästare i den vansinniga sporten Downhill med mountainbike och sjufaldig svensk mästare och trefaldig nordisk mästare i BMX.