I samband med italienska Verona Motor Bike Expo visades två exklusiva motorcykelbyggen baserade på BMW R 18 upp.

R 18 M är ett projekt utvecklat av italienska motorcykeltidningen LowRide och i samarbete med byggarteamet hos American Dreams. R 18 Aurora, skapades av Garage 221 som i sin tur anlitades av BMW Motorrad Roma.

BMW R 18 M

M är bokstaven som historiskt sett särskiljer sportversionerna av BMW:s fyrhjuliga modeller från deras standardmodeller, och i dag ingår även tvåhjuliga fordon. Inspirationskällan för projektet BMW R 18 M från redaktionen på LowRide var: tanken är att ge BMW-cruisern en mer strömlinjeformad och sportigare look, undvika extravaganser och behålla referensen till BMW R 18:ns retrolook.

Arbetet har fokuserat på chassi, fjädring, kåpdetaljer och tillbehör, och lämnat mekanik och elektronik oförändrade som de naturliga styrkorna hos R 18. Lättare och med en annan körställning är tanken att BMW R 18 M ska vara ännu roligare att köra än originalet.

BMW R 18 Aurora

Tanken för Garage 221 att skapa ett specialbygge baserat på BMW R 18 har sitt ursprung från presentationen av motorcykeln på EICMA 2019. Projektet fokuserade initialt på att studera de olika delarna hos motorcykeln, med tanke på behovet av att koppla ihop de nya elementen i en unik harmoni av linjer, med inspiration från 1970-talets glidare.