Nyligen visade KTM Scandinavia upp sitt senaste tillskott i modellprogrammet; en specialdesignad KTM RC8R, exklusivt framtagen till Svenska flygvapnets piloter.


-Vi ville göra något extraordinärt och ge flygvapnets piloter möjligheten att uppleva hög hastighet även på asfalt. Vad passar då bättre än att göra om en av de mest kraftfulla KTM motorcyklarna, RC8R och designa den som ett stridsplan säger Anders Sarbäcken, VD KTM Scandinavia.


I samband med Örebro Flyg och Motorfestival avtäcktes det hemliga exemplaret. Det hade vid tillfället spekulerats vilt på sociala medier kring vad som kunde gömma sig under skynket. Några av gissningarna var KTM 1290 SuperDuke R, KTM RC 390 och många var dem som blev förvånade och imponerade av vad de såg när skynket åkte av.

vwjq2s6gwn67qzh9dnne

-Satan va cool den är i kamouflage, utbrister Johan Ström, när han får syn på motorcykeln.

Att designen blev lik attackversionen av klassiska flygmaskinen Viggen var ett givet val.

rcszhuxvpcf3uquaf9i0

-Den har ett utmärkande kamouflagesmönster och planets detaljer, såsom det svenska emblemet och nummermärkningen är symboliskt för Viggen och Svenska flygvapnet, menar Anna Quist, marknadsansvarig KTM Scandinavia.

ywujooi4id7ktmwplvrr
KTM låter meddela att motorcykeln drog till sig en hel del blickar under helgen och det var många som ville ta en närmare titt på det unika exemplaret. Det uppges vara några intressenter som har hört av sig till KTM och undrat om de kan köpa den specialdesignade RC8:an.


-För alla stridspiloter är det fritt fram att höra av sig, det är endast dem som har möjligheten att köpa motorcykeln, avslutar Anna Quist.