Skona öronen!

Motocrossföraren Johan Carlsson har under årets säsong haft förmånen att testa att idrotta med Earfoon, som enkelt uttryckt är ett exklusivt hörselskydd anpassat efter individens hörselgång. Eftersom säsongen börjar gå mot sitt slut, så tänkte vi kolla hur han upplevt dem.

Earfoon är ett personligt utformat hörselskydd som stänger ute det skadliga bullret men som ger dig möjligheten att höra tal, musik och tala i telefon. Helt utan elektronik och med en vikt under 2 gram. I sortimentet finns en särskild modell, Earfoon Biker, som är framtagen särskilt för motorcykelbruk.

Tack vare det akustiska filtret kan användaren fortfarande förstå tal medan skadliga ljud dämpas till den grad att skador i hörselorganen förebyggs. I och med att filtret inte gör bruk av någon typ av elektronik, så slipper man underhåll i form av batteribyten och dylikt som sådan utrustning kräver.

Eftersom de är personligt utformade sitter de perfekt på plats utan obehag. De kan anslutas till radio, telefon och intercom.

welksoort1

Här nedan svarar Johan Carlsson på frågor om hur han upplevt hörselskydden från Earfoon:

Hur länge har du använt hörselskydden?
- Jag började att köra med dem i början av mars, och sedan dess så har jag använt dem otroligt mycket.

Kan ett par hörselskydd verkligen sitta bra under hjälmen, stör de inte?
- Första gången jag provade dem så kändes det lite underligt, men nu tror jag det skulle vara underligt att vara utan dem istället. Passformen är helt perfekt, och de har dessutom hållit helt perfekt så de verkar ha en väldigt lång livslängd. Jag är nog en person som inte gillar för mycket oljud och sorl. Jag har märkt att jag blir mycket mindre trött i dessa situationer när jag använder skydden.

johancarlsson

Vad gör skydden rent praktiskt?
- Jag är ju ingen produktexpert på något sätt, men jag kan ju berätta hur jag upplever det. De filtrerar bort grovt ljud och allt ljud som bara stör, men man hör ändå perfekt om någon pratar till en.

På vilket sätt har det hjälpt dig som crossförare?
- Oljud gör att man blir trött, främst mentalt men också fysiskt i förlängningen. Med skydden på så fokuserar jag bättre och behåller koncentrationen. Jag blir inte lika trött helt enkelt hur konstigt det än kan låta.

Är Earfoon något du kan rekommendera till andra i bullriga miljöer?
- Ja absolut. Jag är säker på att alla från fabriksarbetare till dem som har skrikiga ungar kan tjäna på det. Man tänker inte på hur jobbigt det kan vara med sorl och oljud förrän man stänger ute det. Sedan vill man inte vara utan dem. Ljudet gör dig trött även om du inte tänkt på att det stör dig. Man märker som sagt skillnaden efter man testat. Mässor är ett annat sammanhang där jag märkt att de fungerar perfekt.

Var kan jag få reda på mer om dessa produkter?
- Jag kommer att ha med mig information till de två återstående deltävlingarna i SM som körs i Varberg 5/10 samt i Tomelilla 12/10. Det är bara att söka upp mig i depån så berättar vi gärna mer och kan visa hur de ser ut. Annars är det bara att gå in på www.earfoon.se


Mer information om Johan Carlsson