Valentino Rossi har inlett en satsning på att bli teamägare i Moto2 inför 2011. Enligt våra uppgifter, som bland annat kommer från våra vänner hos engelska MCN kommer Rossi finansiera projektet och hans vän Uccio Salucci som chef för det nya teamet.

MCN:s källor hävdar att Rossi förde förhandlingar om ett chassi med Eskil Suter i samband med helgens race på Motorland Aragon.

Varje nytt team som vill in Moto2 måste ha lämnat in en officiell ansökan till ” International Race Teams Association” före den 28 september.

Andrea IannoneEn förare som det ryktas om till det nya teamet är italienska Andrea Iannone, som vann söndagens Moto2, vilket var hans tredje seger under året.

Det är den andra stora karriärförändringen för Rossi inom loppet av två månader. För dig som missat det kommer Rossi flytta från Yamaha till Ducati efter årets MotoGP-serie.

Det preliminära godkännandet för team och förare i 2011 års Moto2-serie kommer att göras den 8 oktober på Sepang Grand Prix i Malaysia. Därefter kommer listan över godkända team att presenteras under årets sista race vid Valencia i Spanien under början av november.