Under helgen debuterade Alexander Lundh i Moto2, men inledningen på GP-karriären blev inte riktigt som han hoppats på. En blygsam 28e plats blev resultatet.

Problem med däck och en allt för låg toppspeed gjorde racet svårt. Alex med sitt Cresto Guide Racing Team som i sammarbete med MZ bytt till Moto2 GP, hade en tuff uppgift i Qatar då en ny bana skulle läras in och för första gången köra i mörker på en bana belyst med strålkastare. Samtidigt som han ställs inför det tuffaste motstånd som går att uppbringa i roadracingvärlden.

Träningarna som inleddes redan på Torsdagen gick bra med förbättringar av varvtiderna under varje pass.

Alex och teamet hade till en början svårt att hitta rätt setup, men till warmupen som kördes Lördag kväll rapporterar Alex att allt kändes allt bra och tiden från kvalet förbättrades trots slitna däck.

-Racet gick inte som jag ville, hela racet hade jag problem med chatter (däcksvibrationer). Och nu när man körde ihop med andra förare märktes tydligt att vi saknar lite effekt. Då alla har samma motorer kan detta bara sitta i avgassystemet. Till nästa race måste det vara löst. Vi ses i Jerez, kommenterar Alexander Lundh.

Tävlingen vanns av Marc Marques SPA före Andrea Ianonne ITA med Pol Espargaro SPA på tredje.

Nästa deltävling körs på Spanska Jerez 29 April.