Alexander Lundh Cresto Guide MZ Racing körde i helgen den 6:e deltävlingen i Moto2 Grand Prix, som gick på Silverstone i England.

Alexander slutade på en 28:e plats i det tuffa loppet som gick på torr asfalt efter tidvis regnig helg. Teamet jobbade hårt med att lösa de tidigare chassi problemen och lyckades tillslut ganska bra. Efter att teamets tidigare chassi tekniker slutat för 3 tävlingar sedan har vi denna helg helt lämnat den tidigare strategin av setupen och vi startar lite på ruta ett, säger Michael Larsson crewchief för Alex.

På söndagens warm up var Alex 1.9 sekunder snabbare än på kvalet vilket bådade gott inför racet. Hela loppet igenom fightades Alex med Anthony West men efter ett misstag på sista varvet fick han släppa australiensaren före sig i mål.

Loppet vanns av Pol Espargaro SPA före Scott Redding GBR med Marc Marquez SPA på tredje. Nästa lopp körs på Holländska Assen om 2 veckor.

Alex kommenterar:

"Trots att det bara blev en 28e plats i helgen känner jag att vi har gjort helt rätt att lämna vår tidigare setup. Cykeln är nu väldigt annorlunda men med hjälp av en tekniker från Öhlins har vi gjort stora framsteg i helgen. Jag hade kapacitet för ett bättre resultat men med allt för få snabba varv inför loppet var min race pace för låg och jag gjorde många misstag när jag försökte hålla mitt högsta tempo. Det dåliga vädret i helgen gjorde att vi missade värdefull test tid som vi behövt för att utveckla setupen till racet.

Jag ser fram emot Assen om 2 veckor en bana jag kan sedan tidigare och då har vi ytterligare förbättringar på gång på chassi sidan."