Spanske Hondaföraren Marc Márquez tog sin tredje raka seger och fick åter igen kliva upp högst upp på pallen, samtidigt som han utökade sin ledning till 53 poäng över närmaste konkurrent, Pol Espargaró.

Marc Márquez segrade på Misano för tredje året i rad, och tog även sin tredje seger i rad den här säsongen. Márquez 7:e seger för säsongen hittills kom efter en intensiv duell med spanjoren Pol Espargaro, där ynka 359 tusendelar av en sekund skiljde de två åt.

Tävlingen började med Márquez uppe i täten, med Iannone hack i häl. Båda drog från resten av fältet i ett tidigt skede, tills Gino Rea motor gav upp på varv tre och spred ut olja på banan, varpå racet rödflaggades.

Márquez startade från andra plats i omstarten för nästa race på 14 varv. Repsolföraren fastnade bakom Iannone men under andra varvet tappade han tempo och rasade ner till fjärde plats, bakom Espargaro och Rabat. Han kämpade sig snart tillbaka förbi Rabat och tog upp jakten på Pol och Iannone lite längre fram.

Fyra varv från slutet, passerade båda spanjorerna den italienska föraren efter att ha kapat en lucka på över en sekund. Scenen var satt för en sista avgörande strid. På sista varvet gjorde Márquez den definitiva stöten för att ta sin sjunde seger i mästerskapet.

Med 5 tävlingar kvar att köra och 125 poäng att kämpa om leder Márquez Moto2-tabellen med sina 238 poäng, 53 poäng före Espargaro på andra plats.