Ducati har presenterat nya Panigale V4 SP2 - en specialmodell i begränsad upplaga.

"SP2" är en Panigale V4, med extra allt, vars 2022-version har tagit det viktigaste evolutionära steget sedan starten, och förbättrats inom alla aspekter: aerodynamik, ergonomi, motor, chassi och elektronik för att skapa den mest högpresterande Panigale någonsin.

SP2 kommer med samma 1103cm3 Desmosedici Stradale V4-motor, kittad med ett Akrapovic-avgassystem i full titan, som minskar vikten med 5 kg och ökar toppeffekten till 228 hk medan maximalt vridmoment höjs till 131Nm.

Panigale V4 SP2 drar också nytta av Öhlins NPX 25/30 framgaffel, TTX36 stötdämpare och styrdämpare, plus Öhlins Smart EC 2.0-system.

Till skillnad mot standard Panigale V4 har "SP2"-versionen dessutom ett ännu kraftfullare bromssystem, lätta kolfiberfälgar, torrkoppling från WorldSBK-hojarna, racingfotpinnar och en rad kolfiberkomponenter. Motorcykeln levereras även med ett kit för bananvändning, som inkluderar CNC-frästa aluminiumlock för borttagning av backspeglar*, kit för att ta bort registreringsskyltshållaren* och öppen kopplings-kåpa av kolfiber*.

Resultatet är vad Ducati kallar "The Ultimate Racetrack Machine": en speciell modell, perfekt för den icke-professionella föraren som vill uppleva bandagar utöver det vanliga.

Ca Pris Sverige: 419.900 sek

Ca Pris Norge: 483.000 nok