Spanska Gas Gas har presenterat ett helt nytt syskon till sin legendariska Pampera, med en allsidig offroadmaskin som är en slags blandning mellan trial- och enduromaskin, som går under namnet ECRanger.

 

Lätt, smidig och framförallt lätt att hantera, lämplig för alla typer av förare, det är så denna nya motorcykeln presenteras av GasGas. En motorcykel som ska passa för dig som kanske har en bakgrund inom enduro men som också är lite sugen på att testa på lite trialkörning, eller vice versa. Eller för dig som helt enkelt vill ha en lätt och synnerligen smidig motorcykel som passar perfekt för härliga skogsutflykter på två hjul.

Modellen kommer med en modern tvåtaktsmotor som anpassats särskilt för ändamålet, med extra mycket vrid på låga varvtal och lägre toppeffekt, kommer att tillverkas i två storlekar, 200 och 300 cm3 och med ett avgassystem från företaget Tecnigas.

Sadelhöjden (930 mm) är 40 mm lägre än EC-modellerna, tack vare en modifiering av fjädringen.

När det gäller bromssystemet använder nya GasGas-modellen NG-bromsskivor - 260 mm fram och 240 mm bak - och även nya bromsok och kolvar, ett system som utvecklats av Braktec för denna version.

Motorcykeln kommer med elstart, och uppges väga 108 kg.

Här följer ytterligare fakta om modellen:

Däck: Vee Gummi (90/90 / -21 fram och 120 / 90-18 bak)

Bromsskivor: NG (Ø260 fram och Ø220 bak)

Kedja: Regina 520/135 RH2

Bromssystem, bromsok och kolvar, utvecklade exklusivt för ECRanger-modell av Braktec

Vit ram och plastdetaljer

Modifierade gaffelkronor för ökad styvhet hos framgaffeln

28,6 mm diameters styre

Sadelhöjd 40 mm lägre än EC-modellmodeller (930 mm från marken)

Nytt sadelöverdrag

Ø46 Kayaba open cartridge-framgaffel med justeringsmöjligheter för kompressions- och returdämning, och Kayaba stötdämpare bak som är fullt justerbra (fjäderförspänning, kompressions och returdämpning.

Excel-fälgar

Elstart – ingen kick

Däck: Vee Rubber -90 / 90 -21 fram och 120 / 90-18 bakre. Däcken är monterade på Excel-fälgar och sägs ge ett extraordinärt grepp som lär överraska även de mest erfarna enduro-förarna.

ECRanger kommer att finnas tillgänglig hos GasGas officiella återförsäljare i november.