Under helgens Enduro-EM i Skövde hade Robert Kvarnström bra flyt i körningen och slutade som etta båda dagarna i klassen 250 4-takt med sin Yamaha. Det blev även ett antal andra mycket fina svenska resultat. Men det som klingade absolut högst var tveklöst Anders Erikssons tillfälliga comeback till internationell enduroracing, som slutade med att Anders blev totalsegrare i Seniorklassen med sin Sherco efter att ha varit snabbast under såväl lördagen som söndagen. Roligt!

I klassen 250 2-takt var det italienska Husqvarnaföraren Maurizio Micheluz som vann, före holländske KTM-föraren Rik Vierhuizen och lands- och märkeskollegan Jan Wille Arenden som trea. Främste svensk i klassen var KTM-föraren Måns Dalén.

I klassen 250 4-takt fick Robert Kvarnström till ett bra flyt och körde till sig segern med sin Yamaha, före Husqvarnaföraren Robert Friberg och med italienske Husqvarnaföraren Tommas Montanari som trea.

Klassen Över 250 2-takt vanns av tjecken Jiri Hádek (KTM), med Martin Larsson som tvåa med sin Husqvarna och med holländske TM-föraren Lucas Dolfing på tredje plats.

I klassen Över 250 4-takt var det italienske Kawasakiföraren Alessandro Battig som knep segern med 20 sekunders marginal till andreplacerade KTM-föraren Oliver Nelson. Tjecken Patrik Markvart (KTM) slutade som trea.

I Junior E1 var Thomas Dubost (KTM) från Frankrike snabbast, med John Salomonsson (Husqvarna) som tvåa och Alexander Gunnerheim (Yamaha) på tredje plats.

Junior E2/E3 vanns av KTM-föraren Hugo Blanjoue, med tjeckiske KTM-föraren Krystof Kouble som tvåa och Lorenzo Macoritto (Husqvarna) från Italien som trea. Främste svensk var Husqvarnaföraren Oscar Ljungström på femte plats.

I Klassen Junior U21 blev det Husqvarna för hela slanten på pallen. Finske Roni Kytönen vann, med franske Nathan Bererd som tvåa och italienaren Claudio Spanu som trea. Främste svensk var Yamahaföraren Marcus Adielsson.

Dam-klassen vanns av finske KTM-föraren Sanna Kärkkäinen. Emelie Karlsson körde i mål som tvåa före Hanna Berzelius (Husqvarna).

I seniorklassen gjorde sjufaldige endurovärldsmästaren ”skjorta-rätt-ut-comeback” och vann med 22 sekunders marginal till polske KTM-föraren Sebastian Krywult (som var obesegrad i årets EM tills Anders klev in i tävlingen). Finske KTM-föraren Juha Puotsaari slutade på tredje plats.

-Klasseger idag! Så otroligt kul jag haft idag! Nu pasta och ladd för morgondagen, kommenterar Anders.

Under söndagen blev det en repris i 250 2-takt, i alla fall i detnöversta delen av resultatlistan. Återigen vann italienska Husqvarnaföraren Maurizio Micheluz, även denna gång före holländske KTM-föraren Rik Vierhuizen och lands- och märkeskollegan Jan Wille Arenden på tredje plats. Främste svensk i klassen var, precis som under lördagen, KTM-föraren Måns Dalén.

I 250 4-takt var det återigen Robert Kvarnström som segrade och blev totalsegrare i klassen, i helgens GP, med Robert Friberg som tvåa och italienaren Tommas Montanari på tredje plats.

I klassen Över 250 2-takt blev det ännu en svensk seger med Martin Larsson (Husqvarna) som fick kliva högst upp på pallen, flankerad av holländske TM-föraren Lucas Dolfing och tjecken Jiri Hádek.

Klassen Över 250 4-takt vanns även denna dag av italienaren Alessandro Battig. Husqvarnaföraren Rikard Hansson körde till sig andraplatsen före tjeckiske KTM-föraren Patrik Markvart.

Junior E1 vanns återigen av Thomas Dubost, där John Salomsson även denna dag körde till sig en fin andraplats. Pontus Skog (KTM) avslutade på tredje plats.

Junior E2/E3 vanns även denna dag av franske Hugo Blanjoue, med italienske Husqvarnaföraren Lorenzo Macoritto som tvåa Jed Etchells (Sherco) från Storbritannien som trea. Främste svensk var KTM-föraren Adam Andersson.

Även denna dag var det komplett Husqvarna-pall i Junior U21, med Roni Kytönen som segrare före franske Nathan Bererd som tvåa och italienske Claudio Spanu på tredje plats.

Återigen var det Sanna Kärkkäinen som segrade i dam-klassen, med Emelie Karlsson som tvåa och Hanna Berzelius på tredje plats.

Precis som under lördagen dominerade Anders Eriksson i Seniorklassen, och Anders glädje efter att ha slutat som segrare även under söndagen (och således totalsegrare i klassen i helgens GP) gick inte att ta miste på. Även denna dag fick Sebastian Krywult nöja sig med andraplatsen. Finske Janne Mukkala (KTM) körde i mål som trea.

-Seger idag också! Länge sedan nationalsången spelades för mig. Det har varit en grym helg. Tack alla ni som servat och supportat. Tack också alla ni som hejat, vinkat utmed hela banan och skickat pepp via sociala medier, kommenterar Anders.