Husqvarna Factory Racings brittiska stjärna, Billy Bolt, säkrade världsmästartiteln i Superenduro-VM 2022 i samband med mästerskapets näst sista deltävling, som kördes i tyska Riesa under lördagen.

Genom att vinna alla tre racen i Tyskland, plus SuperPole-kvalificeringen, dominerade han helt enkelt processen från start till mål. Lagkamraten Colton Haaker gjorde sällskap med Bolt på pallen i deltävlingen. Haaker slutade tvåa i tre race och låg tvåa totalt i mästerskapet, på samma poäng som Beta-föraren Jonny Walker, inför söndagens final, även den kördes vid tyska Riesa.

Som segrare av alla tre deltävlingarna under säsongen 2022 ( segrare av 14 av 15 heat), anlände Bolt till det näst sista stoppet, i Tyskland, med en 50 poängs ledning i mästerskapet och med potentialen att avsluta titeln en omgång tidigt, och så blev också fallet.

Under söndagen, och årets sista deltävling i SuperEnduro-VM 2022, lyckades Jonny Walker köra till sig fler poäng än Colton Haaker för att därmed säkra andraplatsen totalt i mästerskapet (232 poäng), med tre poängs fördel gentemot Haaker (229 poäng). Att jämföra med Billy Bolt som lyckades köra till sig totalt 312 poäng under säsongen.