KTM har presenterat 2023 års Enduro-modeller, som är ett resultat av årtionden av mästerskapsvinnande erfarenhet, och förenar en kombination av raceutvecklad prestanda, förarfokuserad ergonomi och banbrytande teknologi.

2023 års KTM EXC- och EXC-F-modeller kommer med en uppdaterad design, orangelackerad krom-molly-stålram, och WP XPLOR-fjädring.

KTM:s enduro-familj böjar med tvåtaktaren 150 EXC 2-stroke och toppar med fyrtaktaren KTM 500 EXC-F 4-Stroke, vilket gör att 2023 KTM Enduro-serien tillgodoser alla typer av förare och terräng.

Nytt för 2023: En helt ny grafisk design och vitt, lila och orange färgschema. Det här färgschemat valdes specifikt av företagets designers för att hylla de tidiga 90-talets enduromodeller, vilket skiljer 2023 års KTM Enduro-sortiment från allt annat ute på stigarna.

Utseendet framhävs ytterligare av den orange-lackerade krom-molly-stålramen. Detta återspeglar inte bara stilen hos företagets fabriksracers utan är samtidigt den perfekta ryggraden för 2023 års grafikpaket.

När det gäller motorer använder 2-takts-modellserien sig av KTM:s patenterade Transfer Port Injection (TPI)-teknologi. Detta lär inte bara ge minskat avgasutsläpp och bränsleförbrukning utan ger också jämn och stark kraftleverans från botten ända till den övre delen av varvtalsintervallet.

4-taktsmodellsortimentet börjar med KTM 250 EXC-F och KTM 350 EXC-F och toppar med kraftpaketen KTM 450 EXC-F och KTM 500 EXC-F. Alla modeller i 4-taktsserien drar nytta av motorer som är konstruerade för att leverera ett massivt vridmoment från låga varvtal med klassledande kraftleverans på högre varvtal.

Dessa flankeras av KTM EXC SIX DAYS-sortimentet, som erbjuder en speciell hyllning till 2022 års FIM International Six Days Enduro i Frankrike, och kombinerar det allra senaste inom innovation med en omfattande lista med race-utvecklade delar som standard.

Varje endurohoj i sortimentet får fullt justerbar WP XPLOR-fjädring som standard, med fördelen av ett progressivt dämpningssystem (PDS) bak. PDS-layouten erbjuder minskat behov av underhåll på grund av färre rörliga delar, men ger ökad markfrigång, med mindre chans att haka fast i något när du klättrar över stockar och stenar.

2023 års KTM EXC- och EXC-F-modeller kommer att landa hos återförsäljarna från maj 2022. 

LÄNK: Mer information HÄR