Snart intar såväl motocrosseliten som motionsförare Gotland för att delta i GGN - Gotland Grand National. I årets upplaga deltar en av världens bästa kvinnliga motocrossförare - tyska Larissa Papenmeier - som kommer köra enduroklassikern för allra första gången. 

Larissa är en av de mest meriterade kvinnliga motocrossförarna i Europa. Hon har vunnit tio segrar i damernas VM-serie och tagit fem medaljer i mästerskapet. Dessutom är hon åttafaldig tysk mästare. Nu gör hon debut i Gotlands endurotävling - en helt ny typ av utmaning för Larissa. 

- Jag gillar att ta mig an lite svårare uppgifter och testa på olika motocrosstävlingar. Dessutom är jag mycket förtjust i det svenska landskapet och de svenska banorna. När jag hörde talas om endurotävlingen blev jag därför genast nyfiken. Även om det är något annat mot vad jag egentligen är van vid är jag redo för utmaningen och har siktet inställt på prispallen, säger Larissa Papenmeier.  

Redan i ung ålder blev Larissa fast i sporten och började tävla så tidigt som vid fem års ålder. Adrenalinet, utmaningen och att ständigt uppnå bättre och bättre resultat har varit drivkraften bakom hennes entusiasm och framgångar. Idag har hon tävlat i hela 27 år och har fortfarande samma glöd som tidigare. 

- Motocrossen har alltid funnits i mitt liv och jag älskar hur sporten ständigt utmanar mig. När jag började köra fanns det få kvinnliga förare och det känns kul att fler och fler kvinnor har börjat upptäcka motocrossen. För egen del känns det även fint att kunna vara en förebild för unga tjejer. Här tycker jag svenska sponsorer som Yamaha ligger i framkant - de är riktigt duktiga på att lyfta och stötta just unga och kvinnliga förare, säger Larissa. 

Om Larissa 

Ålder: 32 år 

Nationalitet: Tysk

Meriter:
Women's Motocross World Championship (WMX): brons 2019, 2020, 2022
FIM-Europe Motocross of European Nations (MXoEN): silver 2019 

Åttafaldig tysk mästare

FIM Motocross World Championship (MX2 China):  16:de plats 2019

Hobbys: Gillar när det går snabbt även på fritiden, kör gärna snowboard också.

Familj: Pojkvän Don

 

Om Gotland Grand National

Gotland Grand National körs för 39:e året i rad och är världens största endurotävling med över 3000 startande varje år. Deltagarna kommer från ca 17 olika nationer till Gotland för att ta sig an denna tuffa utmaning. Klasserna är Elit, Motion, Veteran, Militär, El, Ungdom och Guldhjälm.