Den spanska enduroföraren Xavier Galindo kommer att fokusera sin tävlingsverksamhet på internationell Extremenduro och Indoor Enduro World Cup. Xavier Galindo växlar till Husaberg med omedelbar verkan. Den 28-årige motorcyklisten är född i Masalcoreig (Lleida), han är flerfaldig spansk Enduro och X-Country mästare. Nu kommer han att ansluta sig till Husaberg Factory Team tillsammans med Oriol Mena, Joakim Ljunggren, Valtteri Salonen, Calle Sjöö och Benoit Fortunato.

Till skillnad från sina lagkamrater kommer ”Xavi” första prioritet inte vara Enduro VM,WEC, utan internationell extremenduro, där han har redan visat sig vara konkurrenskraftig, liksom Indoor Enduro World Cup. Men han planerar också att delta i de två första omgångarna av 2010 års WEC i Spanien och Portugal och i det spanska Enduro mästerskapet.

Han första race med en Husaberg kommer att bli Red Bull Don Quixote som äger rum nu i helgen, där han kommer att ingå i ett team tillsammans med Oriol Mena. En vecka senare ska han göra sin internationella debut för Husaberg i Indoor Enduro World Cup som då körs i Genova I Italien, tillsammans med Oriol Mena och Joakim Ljunggren.