I morgon drar Dakarrallyt igång med start i Buenos Aires på Argentinas östkust. Igår genomförde Team Scandinavia (där motorcykelförarna Thomas Berglund, Pål Anders Ullevålseter och Francisco Arredondo ingår) omfattande teknisk besiktning av sina tävlingsfordon. Här kan du läsa Thomas rapport från onsdagen. I rallyt deltar även Annie Seel med motorcykel. Dessutom deltar Olle Ohlsson (som var den förste svensken att genomföra Dakarrallyt på motorcykel) och Pelle Wallentheim i bilklassen.

Onsdagen uppges ha varit en bra dag för Thomas och de övriga i Team Scandianavia.

-Besiktningen gick bara fint, lite jobbigt var det dock att behöva visa upp restriktorn i tid och otid (sadeln och luftburken måste tas bort för att man skall kunna komma åt och se). Vi hoppas att det bara blir några få stickprov under racet, kommenterar Thomas Berglund.

Thomas Berglund

-Allt under dagen har gått bra och nu har Team Scandinavia övergått till reflektion och fokusering på det som komma skall. Teamet har som vanligt en god stämning och i år har även Pål Anders tagit med sig en tjej i teamet så det blir en liten moralhöjare i lastbilen också förhoppningsvis, fortsätter Thomas.

Under torsdagen skall Thomas packa det sista vid lastbilen samt ta ett bad i solen med en god bok. Utöver detta så blir det en lugn nyårsafton med teamet på någon närliggande restaurang.

 

KLICKA HÄR FÖR ATT STÖDJA THOMAS DAKARSATSNING!