För några veckor sedan körde Henrik Lindholm från AMF Södertälje till sig SM-guldet i JSM2-klassen i Enduro, med en deltävling kvar att köra. I helgen kördes årets sista deltävling i Enduro-EM vid Oliveira do Hospital i Portugal, och Henrik Lindholm körde till sig ett EM-brons, med en ynka poäng till silvret. I startfältet fanns även ett antal andra svenskar, såsom tjejerna Vanja Kollman, Jessica Jönsson, juniorförarna Fredrik Berg, Anton Nordh, Emil Gustavsson, Henrik Lindholm, Martin Sundin, Robert Nyberg och veteranen Mikael Wiberg. Här kan du höra och läsa Henrik Lindholms rapport…

 

Hör Henrik Lindholm berätta om racet.

{mp3remote} http://homer.hmdata.se/tmk/ljud/2010-09-12-henrik-l.mp3{/mp3remote}

Intervjun utförd av Mikael Sandberg – www.tibromk-enduro.nu

 

Henriks egenhändiga rapport från Portugal:

”Då blev det dags för sista EM tävlingen för i år, den gick i Oliveira Do Hospital i Portugal.

Enduro provet gick i en stor skogs slänt upp och ner, gick mycket på gammal mark där det varit skogsbrand, var en del sten och berg och det blev riktigt löst emellan stenarna och hårt i botten så det var riktigt svårt att få bra flyt!

Cross provet var en skogs crossbana kan man säga som också gick upp och ner en del med en massa sprätt hopp, hårt i botten och 10cm lös jord,sand/damm.

Extremen gick på en stor bergs sida kan man säga så provet var helt naturligt inte uppbyggt. Gick nästa bara på berg pch sten riktigt svårt!

Jag började dag1 lite halv stelt och körde sådär men endå snabbt, var varmt och grymt jobbiga transporter så det tog hårt på en. men blev 2a endå!

Dag 2 gick bra mycket bättre kände mig starkare, drack och åt mer under dagen. hade riktigt bra tider emellanåt, hade sekund strid enda in på mål linjen med Nikander som vann, blev alltså 2a dag2 också!

Dag 3 var en transport på ca 1 timme och sen ett crossheat. Dom körde igång tjejerna och veteranerna sen kom alla fram till att det var åt skogen för dammigt så det blev att alla körde crossbanan som ett prov istället. Man fick alltså poäng som en full dag på ca 3 minuters körning! mycket skulle avgöras...

Jag var riktigt taggad och körde riktigt bra och blev 2a efter Nikander!

Jag låg 3a inför denna tävling med ca 14p upp till Pogna som låg 2a och 7p till Soultrait aom låg 4a.

ja kom 2a alla 3 dagarna och Pogna 5a 5a och 3a.

jag blev alltså 3a med 1poäng!!! till Pogna... skit! men ja får vara nöjd med ett EM-brons första säsongen!

Nu är det vimmerby SM till helgen, ses där!”