Det italienska teamet och dess sympatiske förare Graham Jarvis från Storbritannien kommer att ställa upp i de tuffaste extremaste enduro tävlingar i världen samt inomhusmästerskapet ”Indoor Enduro World Championship” ombord på Husabergs nya tvåtaktsmodell TE 300.

Teamet, som förvaltas av Marco Caribotti, har en lång historisk relation med tidigare topp-trialföraren och numera toppföraren i Extreme Enduro Graham Jarvis. De har arbetat tillsammans under de senaste tre åren då Graham varit en tuff utmanare i stort sett alla Endurotävlingar som kan kallas "tuffa" eller "extrema".

fb_Flite_Jarvis_Husaberg_Shakehands

Marco Caribotti, Martin Wabnegger och Graham Jarvis.


35 år gamla Jarvis, från Sturry i Canterbury, England, vann sin första trialtävling vid 10 års ålder och arbetade sig sedan upp till VM-nivå, där han var regelbunden utmanare i toppstriden från 1996 och framöver. Han blev världsmästare i Trial för första gången år 2001 och har även vunnit ökända Scott Trial inte mindre än 9 gånger.

Eftersom sporten ”Extreme Enduro” blev mer och mer populär för några år sedan beslöt sig för att ge det en chans och fann stöd av ett väl fungerande och proffsigt team i Italien, som från och med nu verkar under namnet "Flite Extreme Husaberg Racing Team".

Graham Jarvis etablerade sig snabbt som en av de bästa motorcykelförarna i Extreme Enduro och hans lista över framgångar är redan ganska imponerande:

- Vinnare Red Bull Romaniacs 2008

- 2: a plats Hell's Gate 2008

- 2: a plats Red Bull Hare Scramble vid Erzberg 2009

- 2: a plats Hell's Gate 2010

- 2: a plats Red Bull Romanaics 2010