Förra veckan kunde Fastbikes.se avslöja att Tom Söderström har bytt till Suzuki. Nu har Suzuki laddat ytterligare med den 17-årige talangen Pontus Högberg, son till forne motocrosstjärnan Bo Högberg.

 

- Nu har vi knutit till oss ytterligare en talang utöver det vanliga – 17-årige Pontus Högberg, son till forne motocrosstjärnan Bo Högberg, säger Suzukis affärsenhetschef, Klas Östlund.

- Det känns jäkligt roligt att få chansen, säger Pontus Högberg som har skrivit på ett treårskontrakt med Suzuki där han får hjälp av den lokala butiken Hasses Crosstillbehör.

Ett klassiskt uttryck som genomsyrar familjen Högberg är ”äpplet faller inte så långt från trädet” för visst brås Pontus en hel del på sin far Bo som firade stora framgångar under sin motocrosskarriär på 1980-talet med bland annat höjdpunkter i ett par titlar i lag-SM, ett JSM-guld, ett SM-brons, en sjundeplats vid VM i Nyköping 1988, niofaldig mästare av Mascupen samt den något udda triumfen vid supercross-VM-deltävlingen i Indien 1987.

- Jo, men jag har en bit upp till pappas nivå. Men jag vann i alla fall min första titel i Mascupen i somras, om än i juniorklassen, säger Pontus Högberg.

Tanken är den att Pontus Högberg ska dubblera uppdragen på sin Suzuki RMX 450 Z med tävlande inom såväl motocross som enduro och det är den sistnämnda disciplinen som kommer att prioriteras först. Och på tal om prioritering...

- Jag kommer att träna hårt fyra dagar i veckan med ren kvalitetsträning där min pappa ska hjälpa till. Testet på Bosön gav mig också ett mycket bra kvitto på var jag står och hur jag ska fokusera min träning. Det är en morot att träna extra bra nu när jag har Suzuki i ryggen, säger Pontus Högberg.

Det närmaste uppdraget för 17-åringen från Valbo är Gotland Grand National som går av stapeln 6 november.