Rapport och bilder från Ränneslättsloppet

Revansch för Bjerkert

I helgens klassiska endurotävling, Ränneslättsloppet, gick segern till Honda-föraren Carl-Johan Bjerkert, trots att han var sen i starten. På andra plats kom hemmaföraren Christoffer Gustafsson medan tredjeplatsen gick till Bjerkerts lagkamrat Torbjörn Bäck.

Foto: Per Larsson

Årets totalsegrare av Ränneslättsloppet, Carl-Johan Bjerkert, fick strul med hojen i starten och blev stående medan alla andra drog iväg. Som en slags repris av förra året...

Efter att han väl fått igång hojen kom han snabbt upp i segertempo och körde de sex varven på tre timmar, tolv minuter och 50 sekunder.

gyttjebad


-Jag får sluta ge dem handikapp, sa Carl-Johan Bjerkert efter att ha blivit fördröjd i starten, precis som förra året.

Carl-Johan Bjerkert

Tvåa, cirka en minut efter Bjerkert, blev hemmaföraren Christoffer Gustafsson och tredjeplatsen gick till Torbjörn Bäck.

Torbjörn Bäck valde att köra med slang i däcken (istället för så kallad korv) och fick framhjulspunktering efter att ungefär halva loppet var kört. När det återstod cirka tio minuter av tävlingen pös även luften ur bakdäcket. Trots detta lyckades han slingra sig fram till tredjeplatsen.

Förra årets segrare av Ränneslättsloppet, Yamaha-föraren Mats Nilsson, kom inte till start.

gegga

I helgens startlista för Ränneslättsloppet var det många frågetecken. Flera toppförare var enligt uppgift med i startlistan trots att de inte var anmälda. Skandal tycker vissa...

RESULTAT


SE FLER BILDER FRÅN RÄNNESLÄTTSLOPPET