Juniorsatsningen Team West, som till största del finansieras genom bidrag från Vintercupen Östra Skaraborg, kommer återigen delta med ett lag i International SixDays Enduro (ISDE). Tävlingarna avgörs i år den 24-29 September i Tyskland och har Sachsenring som centralplats.

Under hösten, vintern och våren har olika aktiviteter med de 16 förarna som ingår i satsningen genomförts. Det har varit allt från stenhårda rena fysläger till körträningar med erfarna tränare. Många förare säger att de aldrig känt sig så väl förberedda som inför denna säsong, vilket visar att vi är på rätt spår.

I dagarna utsågs den trupp som kommer fara med ner till tävlingarna för att representera Team West. Den består av 4 förare, men endast tre av dessa kommer ingå i det slutliga laget. Vilka de tre blir kommer avgöras närmare tävlingen.

De förare som ingår i den uttagna truppen är Jesper Börjesson, Albin Elowson, Erik Ljungberg samt Anton Sandstedt.

Under tiden fram till tävlingen kommer dessa förare drillas vidare genom diverse aktiviteter och träningar. Förutom körning kommer även en del fokus läggas på service av MC, då man i SixDays inte får ta hjälp av någon, och sig själv för att orka genomföra 6 tuffa dagar.

I pressmeddelandet fråb Team West riktas ett stort tack till klubbarna i Vintercupen Östra Skaraborg för att de möjliggör detta viktiga arbete i utvecklingen av våra framtida endurostjärnor. Dessa klubbar är Carlsborgs MK, Falköpings MK, FMCK Skövde, Tibro MK, Tidaholms MK samt Töreboda MK.