Taddy Blazusiak mästare i AMA Endurocross

I helgen blev det klart att den polske KTM-föraren Taddy Blazusiak är årets mästare av 2012 års AMA Endurocross Championship efter att han stod som segrare i de två finalracen som kördes vid Orleans Arena, Las Vegas under lördag kväll.

Blazusiak var snabbaste föraren under eftermiddagens kvalkörningar "hot laps" och fick därmed en plats längst fram i sitt heat. Han placerades i tredje heatet, där han tog Holeshot och ledde varje varv för att enkelt kvala vidare till huvudtävlingen. Hans lagkamrat, Mike Brown, slutade 2:a i sitt heat och säkrade även han en toppplats framme vid startgrinden i det första finalracet.

1 taddy_webb_500

När grinden föll för det första finalracet var det Blazusiak och Brown som tog täten. De två KTM-förarna ledde startfältet under de första två varven innan Brown gjorde ett misstag och tappade till tredje. Då Blazusiak fastnade i de förrädiska stenblocks-avsnittet på det tredje varvet tog Betaföraren Cody Webb över ledningen. De två förarna bytte sedan ledningen flertalet gånger under de kommande fyra varven, men med två varv kvar att köra skapade Taddy sig en liten lucka och tog segern. Han säkrade därmed en plats för det andra finalracet, och behövde bara ytterligare tre poäng för att säkra titeln i 2012 års AMA Endurocross Championship, som redan hade det i påsen. Teamkompisen Mike Brown kom på tredje plats.

Blazusiak var snabbast iväg från start och var den första att runda den första kurvan, och ledde sedan resten av första varvet.

Uppe i ledning hade Blazusiak åter igen problem bland stenblocken, vilket ledde till att marginalen till Webb minskade. Webb gjorde sitt bästa för att utmana mästaren men Taddy förblev i ledning. De två förarna fortsatte sin duell hela vägen till slutet, vilket gav en spännande uppvisning av två fantastiska förare. Blazusiak hittade en bra linje och kunde smidigt ta sig genom stenpartiet för att vinna ännu en seger, och därmed säkra titeln i mästerskapet, före Cody Webb och Taylor Robert.

 

Resultat - Main Event 1:

1, Taddy Blazusiak

2, Cody Webb

3, Mike Brown

4, Geoff Aaron

5, Justin Soule

6, Colton Haaker

7, Cory Graffunder

8, Kyle Redmond

9, Max Gerston

10, Jamie Lanza

11, Kevin Rookstool

12, Taylor Robert

 

Resultat - Main Event 2:

1, Taddy Blazusiak

2, Cody Webb

3, Kyle Redmond

4, Geoff Aaron

5, Mike Brown

6, Justin Soule

7, Cory Graffunder

8, Taylor Robert

9, Max Gerston

10, Kevin Rookstool

11, Colton Haaker

12, Jamie Lanza

 

Topp 5 – AMA Endurocross Championship:

1, Taddy Blazusiak – 249 (2012 EnduroCross Champion)

2, Cody Webb – 179

3, Taylor Robert – 154

4, Mike Brown – 151

5, Cory Graffunder – 133