KTM inleder samarbete med Lindskey Racing

Nu är det klart att Lindskey Racing blir officiellt enduroteam för KTM. De kommer därmed att sköta all tävlingsverksamhet inom enduro åt motorcykel-leverantören under 2013.

- Vi ser fram emot samarbetet och är övertygade att det här är rätt väg att gå, säger Peter Johansson, tävlingschef KTM Scandinavia.

Lindskey Racing består av teamchef Lasse Lindh och endurocoach Robert Grindberg. Totalt kommer teamet att bestå av 10- 12 förare vilka kommer att träna och coachas, både enskilt och i grupp.

Peter Johansson- Svensk enduro behöver en elitsatsning för att vi ska få fram bättre förare. Den externa kunskap i form av träningsupplägg, kosthållning med mera som Lindskey Racing tillhandahåller anser vi är essentiellt för att våra förare ska kunna nå toppen, säger Peter Johansson.

Det man erbjuder är en helhetslösning där Robert Grindberg, skapare av GRiTraining, samt erfaren endurotränare kommer att coacha och jobba med att utveckla förarna på heltid. KTM kommer som tidigare år att bistå med motorcyklar, delar och tillbehör.

- Vi skapar träningsmöjligheter på en helt ny nivå och det ska kännas att detta är en elitsatsning. Vi vill utveckla KTM förarna och vara en del i utvecklingen av svensk enduro. Vi vill också att detta ska ta våra förare ett steg närmare de internationella arenorna meddelar Robert Grindberg.

- Det är bra att någon vågar satsa och investera i framtiden. Att dessutom göra det på detta sätt- med en heltidsanställd tränare och fokus på alla områden såsom kosthållning, högkvalitativ fysisk träning, mental träning med mera tror vi är ett framgångskoncept, avslutar Peter Johansson.

Samarbetet startar officiellt efter årsskiftet men kommer att smyga igång när alla bitar fallit på plats. En officiell presskonferens och förarpresentation kommer att hållas på teambasen i Södertälje den 6 januari.