Rapport från SuperEnduro i Barcelona

Under helgen kördes årets andra omgång av SuperEnduro-VM, och denna gång ägde racingen rum vid Palau Sant Jordi i Barcelona, och medan polske KTM-föraren Taddy Blazusiak dominerade i vanlig ordning, var det Hondaföraren David Knight som var den tuffaste konkurrenten, medan helgens race inte var på topp för Husabergföraren Joakim Ljunggren. I Juniorklassen var det desto fler svenskar på fina placeringar, med bland annat Johan Edlund på andra plats, medan Magnus Thor knep tredjeplatsen.

Trots det tuffa motståndet, och det faktum att den trefaldige världsmästaren Taddy Blazusiak (KTM – Polen) inte ännu är helt återställd efter sin skada, dominerade han även helgens race med två heat-segrar och en tredjeplats (i heatet med omvänd startordning).

-Efter min seger i Lodz, ville jag skapa en liten lucka i poängställningen, men jag är inte 100% än. Jag gjorde en perfekt start i första och sista heatet, så det var mycket lättare att dra ifrån ... och tack också till min KTM! nu vänder jag mig till finalen i Frankrike för en eventuell fjärde titel, kommenterade en nöjd Taddy Blazusiak.

71731 podium_1024

En annan hjälte under kvällen var Hondaföraren David Knight som visade sig vara den tuffaste konkurrenten och den enda övriga att ta en raceseger i seniorklassen. Trots ett problem i början av det första racet (startgrinden försenades), säkrade Isle of Man-giganten en imponerande femte plats efter att ha vägrat att ge upp. Hans beslutsamhet ökade under andra racet (heatet med omvänd startordning).

-Jag lyckades vinna mitt första race för Honda och det känns bra! Under de andra heaten hade jag vissa problem och jag föredrog att hänga på för bra poäng totalt, Sa Knight, som var mycket nöjd med kvällen.

71754 joakim_ljunggren_1024

I totalställningen för racet i Barcelona var Blazusiak och Knight tätt följd av Alfredo Gomez (Husaberg - Spanien), som hävdade sin första pallplats i denna disciplin i karriären.


Joakim Ljunggren hade en tyngre kväll. Joakim fick till en bra start i första heatet, men hamnade dessvärre utanför banan strax därefter, förlorade dyrbar tid och avslutade heatet på 11e plats. I det andra heatet kom Joakim på tionde plats, och i det tredje och sista heatet knep han femteplatsen. Totalt blev det nionde plats för Joakims del.

HÖR JOAKIM KOMMENTERA HELGENS RACE
Intervjun är utförd av Mikael Sandberg – www.tibromk-enduro.nu

 

I Juniorklassen tillhörde kvällen den starke Danny MCCANNEY (GB - Gas Gas). Det var en utmärkt prestandauppvisning för det officiella Gas Gas team i Barcelona. Till synes fysiskt bekväm gjorde den brittiska ryttare inga synliga misstag och lämnade inget hopp åt sina förföljare. Med två segrar i fickan, gjorde den unge ryttaren utmärkta framsteg i totalställningen och tog ledningen i klassen. Hans närmaste konkurrenter, Pawel SZYMKOWSKI (PL - KTM) och Giacomo REDONDI (I - KTM) kämpade hela natten med sina starter men slutade på 5: e och 4:e plats.

Jesper Börjesson

Glädjande var däremot att se de unga svenskarna Johan Edlund (Husaberg - 2: a) och Magnus Thor (KTM – 3:a) som briljant tog de resterande två pallplatserna. Även Martin Larsson hade några höjdpunkter, där han bland annat tog ledningen i ett av heaten, om än bara för en stund. Jesper Börjesson, som debuterade i dessa sammanhang, visade även han att han är bra förbered inför årets säsong, med en sjätte respektive sjundeplats. Det här bådar onekligen gott för den kommande säsongen i Enduro-VM...

71762 martin_larsson_1024

HÖR JOHAN EDLUND KOMMENTERA HELGENS RACE

HÖR JESPER BÖRJENSSON KOMMENTERA HELGENS RACE

Intervjuerna är utförda av Mikael Sandberg – www.tibromk-enduro.nu

Nästa deltävling äger rum lördag 9 mars på Parc des Expositions i Tours (Frankrike).