Husqvarna och Husaberg återförenade


Året 2013 kommer av vissa att bli ihågkommit inom motorcykelsport-historien som det år då Husqvarna återföddes. Samtidigt verkar det vara slutet för Husaberg.

Efter Pierer Industries AG köp av Husqvarna, och efter noggrann analys och utvärdering av alla aspekter, beslutades det att återförena det som kommer från samma rötter 25 år tillbaka i tiden. Med andra ord kommer Husqvarna träda in i en ny positiv era genom att kombinera sitt eget rika arv med Husabergs framstående teknik.

"Vi sammanför det som hör samman"

Utvecklingen av nya generationens Husqvarna-modeller pågår redan: en ny modellserie, med helt ny exklusiv design och den senaste tekniken utvecklas och kommer att erbjudas inom segmenten Enduro, Motocross och Sportminicycles. Det kommer också att erbjudas nyutvecklade produkter inom Supermoto-segmentet - där Husqvarna haft en hel del framgångar på senare år.

Presentationen av Husqvarnas nya modellprogram kommer att äga rum i Sverige under början av oktober. Därefter kommer modellerna att presenteras för allmänheten i samband med den internationella motorcykelmässan EICMA i Milano under början av november.

Från och med oktober 2013 kommer den nya bolaget "Husqvarna Sportmotorcyle GmbH" baserat i Mattighofen, Österrike, vara i full drift med produktion och försäljning av den nya modellserien till Husqvarnas nätverk av återförsäljare och distributörer runt om i världen. Reservdelsförsörjning och kundservice för alla Husqvarnas modeller fram till och med årsmodell 2013 garanteras för de kommande åren och kommer även i fortsättningen vara baserat i Biandronno (VA), Italien.

I en skrivelse till världens Husaberg-återförsäljare framgår det att befintliga Husqvarna-återförsäljare kommer att fortsätta att sälja Husqvarna medan Husaberg-handlare erbjuds att byta till att istället sälja Husqvarna.