Robert Kvarnström debuterar i GNCC

Svenske fabriksföraren för Beta, Robert Kvarnström, var främste svensk i Six-Days, Lag-VM i Enduro, på Italienska Sardinien, som avslutades förra veckan. I skrivande stund befinner han sig USA för att debutera i den amerikanska enduroserien GNCC.

Efter att ha lyckats mycket bra sett i Lag-VM på Sardinien. Med en 17e plats totalt i E2-klassen, och 30:e plats totalt i E1/E2/E3 var Robert främste svensk med sin italienska Beta. Kort därefter begav han sig till USA för att delta i årets två sista GNCC-deltävlingar, där det första körs nu i helgen vid Power Line Park i Ohio och sedan den 26-27 oktober vid Crawfordsville i Indiana. Därefter är det planerat för att Robert ska kasta sig på ett plan hemöver för att hinna till Gotland för att där delta i Gotland Grand National.

LÄNGRE NER KAN DU KOLLA IN NÅGRA FILMER SOM GER EN BÄTTRE BILD AV VAD GNCC HANDLAR OM... (MER INFO PÅ HÄR)


rkUnder fredagen fick Johan Ahlberg på Fastbikes.se kontakt med Robert i USA, som då var i full färd med att lasta och bege sig till tävlingsplatsen. Här förklarar han varför han är i USA, och hans planer för den närmaste framtiden:

"Idén med GNCC kom upp redan i våras när vi flög till Chile & Argentina. Då jag och teamchefen bara satt och småpratade och jag bara frågade varför dom inte hade någon förare i GNCC, och där startade allt. Jag berättade att jag åkt många 3 timmarstävlingar under årens lopp och presterat bra i dessa. Senaste åren har jag även kört bra i Bassella race i Spanien som jag vann 2012 och kom tvåa i tidigare i år. Sedan diskuterade dom lite på fabriken och hittade en lösning med allt, och vid Enduro-VM i Rumänien fick jag förfrågan om jag verkligen var intresserad av att prova GNCC och självklart var jag det!

Efter det hade vi ett par möten angående det och till slut så vara allt klart, och Beta skickade över en av mina VM-cyklar som jag känner till och vet hur den fungerar så det inte ska vara några konstigheter, utan jag ska kunna prestera på topp direkt...

Beta USA hjälper mig med alla reservdelar och service på tävlingar. Jag bor tillsammans med en familj vars son, Justin Sode, tävlar i XC2-klassen, medan jag kommer att tävla i XC1-klassen.

Anledningen till att jag är här är för att jag vill köra här nästa år. Jag känner att jag har gjort mina år i Enduro-VM och jag behöver ha nya utmaningar och försöka hitta något som jag tror verkligen kan passa mig perfekt!

Jag ska köra två deltävlingar i GNCC, en nu i helgen och en om två helger, sen flyger jag
hem och packar om för att i stort sett direkt bege mig till Gotland och köra där. Så det
är mycket nu, men det är kul. Samtidigt måste jag säga att det ska bli skönt med lite semester efter alla tävlingar!"

Vi på Fastbikes.se önskar Robert Kvarnström all lycka till! Vi återkommer med en rapport efter helgens tävlingar.

För dig som vill läsa mer om Robert kan vi tipsa om ett trevligt personporträtt i det aktuella numret av papperstidningen Motorrad Offroad (Nr 15) som finns ute i butik i skrivande stund.