Jarvis vann Extreme XL Paredes

Husabergföraren Graham Jarvis fick kliva högst upp på prispallen efter ännu en stentuff och extrem endurotävling, Extreme XL Paredes i Portugal. Teamkompisen Alfredo Gomez avslutade som trea, efter andreplacerade GasGas-föraren Dougie Lampkin.

Som titelförsvarare av tävlingen som formellt kallas Extreme XL Lagares, kom Jarvis till racet övertygad om att han skulle köra till sig ännu ett vinnande resultat efter hans andraplacering (efter KTM-föraren Jonny Walker) i senaste upplagan av Red Bull Sea to Sky i Turkiet. Men med ett starkt startfält fick Graham inte en enkel resa mot segern.

Med en prolog under lördagskvällen, som bestämde startordningen för söndagens race, var det Gomez som satte den snabbaste tiden runt Endurocross-banan för att vina pole position. Men i Superfinalen begick Gomez ett litet misstag varpå Jarvis smög förbi för att köra till sig segern.

IMG 1693 04

 

Huvudracet började vid 12.30 och Gomez tog en tidig ledning i loppet. Han körde i stort sett perfekt under första avsnittet, och fick en liten fördel över Jarvis och Dougie Lampkin där den ledande trion snabbt distanserat sig från resten av förarna.

Jarvis hittade en bra och snabb rytm på de mest tekniska partierna, och jobbade sig förbi Gomez och skapade sig en liten lucka uppe i ledning . Medan Gomez var fast besluten att hålla sin lagkamrat i sikte, jobbade Jarvis på uppe i ledning och i slutändan tog han segern med en marginal på över fyra minuter.

Gomez, som såg ut att köra mot andraplatsen hamnade i trubbel i slutskedet av loppet., och kraschade i ett knepigt stenparti. Han förlorade viktig tid, blev omkörd och slutade på tredje plats bakom GasGas-föraren Lampkin.

IMG 1961 04

 

Nästa race på Extrem-enduro-agendan är Ukupacha Extreme i sydamerikanska Ecuador 19/20 oktober.