Shercoföraren David Knight från Isle of Man säkrade totalsegern i omgång två av SuperEnduro-VM, som kördes i Atlas Arena i Polen under söndagen. Favoriten och hemmaföraren Taddy Blazusiak (KTM) fick nöja sig med andraplatsen före spanske Husabergföraren Dani Gibert. I juniorklassen var Italiens Giacomo Redondo (KTM) kvällens vinnare medan Storbritanniens Jane Daniels (Husqvarna) levererade en vinnande prestation i damklassen. Här kan du läsa mer, höra en intervju med Joakim Ljunggren och se en film med höjdpunkter...

För svenskarnas del blev helgen lite av en blandning. Vi är ju lite bortskämda med att se flera av de svenska förarna på pallen, men i den minst sagt stenhårda konkurrensen lyckades ingen svensk köra till sig någon pallplats totalt sett. Och under helgens race spelade även en salig massa vurpor in och påverkade resultaten även för de förare som höll sig på hjulen.

Husqvarnaföraren Joakim Ljunggren, som i år har växlat över från tvåtakt till fyrtakt, inledde med en 9:e placering i det första finalracet, som vanns av David Knight före Husqvarnaföraren Mathias Bellino från Frankrike och Betaföraren Daniel McKanney från Storbritannien. I andra finalracet (i Prestigeklassen) var det den spanske Husabergföraren Daniel Gibert-Gatell som vann medan Joakim Ljunggren körde till sig en fjärdeplats. I kvällens sista finalrace för Prestigeklassen var förhandsfavoriten Taddy Blasuziak först över mållinjen, medan Joakim Ljunggren fick nöja sig med sjätteplatsen. Totalt blev det en åttondeplats för Joakims del, som nu ligger sexa i poängställningen efter två deltävlingar.

KLIKCKA HÄR FÖR ATT HÖRA JOAKIM LJUNGGREN KOMMENTERA HELGENS RACE
Intervjun är utförd av Mikael Sandberg – www.tibromk-enduro.nu

I juniorklassen Inledde svenske KTM-föraren Magnus Thor med en fjärdeplats före Andreas Linusson (KTM), och det lovade gott för kvällens fortsättning. Husqvarnaföraren Jesper Börjensson placerade sig på sjunde plats med Husabergföraren Christoffer Strömgren kom på 12e plats. Främst var den italienske KTM-föraren Giacomo Redondi, före Husqvarnaföraren Jamie McCanney från Storbritannien och KTM-föraren Pawel Szymkowski från Polen. I andra finalracet var åter Giacomo Redondi snabbast före McCanney och Szymkowski. Nu var Jesper Börjesson främste svensk med sin fjärdeplats, före Andreas Linusson (KTM), Magnus Thor (KTM) på femte respektive sjätte plats och Christoffer Strömgren (Husaberg) på åttonde plats.

KLICKA HÄR FÖR ATT HÖRA JESPER BÖRJESSON KOMMENTERA HELGENS RACE

Intervjun är utförd av Mikael Sandberg – www.tibromk-enduro.nu

Efter söndagens race ligger nu Andreas Linusson på fjärdeplats totalt, före Magnus Thor och Jesper Börjesson på femte respektive sjätte plats. Christoffer, som inte var med i årets första deltävling, ligger på 15e plats med sina 12 poäng.

Nästa deltävling körs den 18 januari i Brasilien.